Telecom Insights 2020
Het belang van 5G

Telecompaper organiseert op donderdag 26 november 2020 een evenement waarbij de ontwikkeling van 5G in Nederland centraal staat. Met dit evenement bieden we nu en de komende jaren hét platform voor en over 5G.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Telecom Insights gaat in 2020 hybride. Telecompaper behoudt voor het jaarlijkse congres de sterke punten van voorgaande jaren en het omarmt de mogelijkheden van het nieuwe werken. Bovendien bouwen we veel flexibiliteit in, mochten de maatregelen veranderen.
Een groot deel van onze bezoekers heeft behoefte aan elkaar te kunnen ontmoeten (op locatie), terwijl een ander deel de voorkeur geeft aan een online versie. Deze kennis opgeteld bij de eventuele aanscherping van corona-maatregelen maken een hybride variant tot een bijzonder geschikte congresvorm. De combinatie van een congres waarbij we 300 bezoekers ontvangen en waarbij we het geheel gelijktijdig online kunnen aanbieden, biedt geweldige kansen en mogelijkheden.

Covid-19 Proof

Het congres vindt plaats in de bioscoop annex congreslocatie in Ede, gelegen aan de A12. Deze biedt de ruimte om met de 1,5 meter-norm veilig samen te komen. De locatie biedt zowel in de zalen als in de verschillende foyers, als ook in de wandelgangen ruimte voor handhaving van de regels die er op dat moment gelden. Het is bovendien een locatie waar we onze sponsoren goed de ruimte kunnen geven om bezoekers te ontmoeten en waar voldoende exposure mogelijkheden zijn.

Sfeer impressie

Programma

Op 26 november verwelkomen we vanaf 9 uur de bezoekers, zowel in levenden lijve als online. Vanaf 10 uur start het programma, waarbij de aftrap plenair te volgens is. Telecom Insights 2020 kent als belangrijkste doel een gedegen beeld te schetsen van de telecomsector per eind 2020 inclusief een betrouwbare visie op de ontwikkelingen in 2021 en verder. Daarbij ligt het zwaartepunt op de ontwikkelingen met betrekking tot de 5G-technologie.

Een veelomvattende doelstelling en daarom bieden we een plenair telecomprogramma met daarnaast twee break-out mogelijkheden die dieper ingaan op enerzijds de ontwikkelingen op de zakelijke markt en anderzijds de totstandkoming van een smart society.

Het congres is chronologisch in drie blokken verdeeld, waarbij het eerste en het laatste deel plenair plaatsvinden. Het middelste deel, blok 2, wordt gekenmerkt door de break-out sessies.

Uitgebreide momenten om te netwerken

 • Tijdens de pauzes van 11:45-12:45 uur en 14:30-15:30 uur verzorgen wij een uitgebreide lunch.
 • Na afloop van het laatste blok, omstreeks 17:30 uur, nodigen wij alle bezoekers van harte uit bij de borrel.

Klik op de tabbladen hieronder voor de onderwerpen en de sprekers per onderdeel.

Het congres start plenair met drie sprekers die duiding geven aan de stand van zaken per eind 2020 en gooien we de knuppel in het hoenderhok met een boud, maar solide toekomstbeeld van 5G. Een interessante case die een discussie waard is.

De sprekers in het eerste blok geven presentaties, gevolgd door Q&A. De vragen zijn zowel vanuit het publiek in de zaal als vanuit de online volgers mogelijk.

 • Ed Achterberg, CEO van Telecompaper, verzorgt als altijd de eerste presentatie waarbij hij een gedetailleerd overzicht geeft van de belangrijkste onderwerpen, actualiteiten, feiten en cijfers van het voorgaande jaar. Zoals u gewend bent van Telecompaper richt hij tevens zijn blik op de te verwachten ontwikkelingen.
 • Het meeste potentieel van 5G voorziet KPN in deze fase voor zakelijke sectoren, zoals veiligheid, gezondheidszorg, mobiliteit, logistiek en de maakindustrie. Marieke Snoep, Chief Business Market en lid Raad van Bestuur bij KPN, spreekt over de Digitale Transformatie en de toegevoegde waarde van 5G.
 • Jan-Piet Nelissen, partner bij Deloitte, zal de toon zetten voor een spraakmakend congres door de blik naar voren te richten: hoe kan de uitrol van 5G efficiënter worden aangepakt ten faveure van de BV Nederland?

11.45 – 12.45 uur

Het programma Telecom kent drie of vier sprekers die elk een korte presentatie geven en daarna een paneldiscussie zullen voeren, onder begeleiding van een gespreksleider. In deze sessie wordt ingezoomd op hoe de telecomsector zich ontwikkelt nu 5G zijn opwachting maakt. Daarbij de wetenschap dat de eerste multibandveiling achter de rug is en 5G op beperkte schaal wordt aangeboden. Op termijn zullen er meer frequentiebanden vrijkomen die nieuwe mogelijkheden, kansen en bedreigingen bieden.

 • Olaf Swantee, nu in dienst bij Warburg Pincus, heeft een verleden als CEO van Sunrise Zwitserland en biedt tijdens het congres learnings van een bedrijf en een markt waarin 5G al langer geactiveerd is.
 • Eurofiber COO Eric Kuisch is nauw betrokken bij de 5G-netwerkuitrol in Nederland. Eurofiber nam vorig jaar het voortouw voor de hele sector om met een gedegen en efficiënt uitrolplan te komen. Wat is daarvan terecht gekomen en hoe verder?
 • TNO heeft onlangs een 5G-testnetwerk gelanceerd waarop geavanceerde toepassingen die nog in de toekomst liggen kunnen worden getest. Toon Norp biedt inzage in de reële verwachtingen met betrekking tot toekomstige 5G-toepassingen in Nederland.
 • Hans van Elsen zal vanuit zijn rol als CTO bij Alcadis zijn visie geven op alternatieve technologieën voor 5G. Zo is WiFi6 wellicht een geschikt(er) alternatief voor bepaalde toepassingen.

De paneldiscussie kan zowel vanuit de zaal als online worden gevolgd. Ook kan iedereen daar interactief aan deelnemen.

Joep Stassen treedt op als gespreksleider.

5G zal in zijn beginjaren in Nederland vooral voordelen bieden aan de grootzakelijke markt. Het is vanuit dat standpunt interessant om de markt vanuit die vraag- en aanbodzijde te analyseren. Met behulp van drie of vier sprekers en een gespreksleider wordt er in deze break-out sessie gekeken naar de stand van zaken, de mogelijkheden en het aanbod.

 • Martin van der Pol, CTO Innovatie T-Systems Nederland, geeft een presentatie over de smart industry, waarbij onder andere 5G als technologie voor nieuwe ontwikkelingen zorgt.
 • Helena Lisachuk, Deloitte, is expert op het gebied van Industrial Internet of Things. Zij zal de bezoekers en kijkers meenemen in de mogelijkheden die op dit vlak voor ons liggen.
 • Jacob Groote, EVP 5G bij KPN, presenteert en bediscussieert een aantal 5G-cases die KPN op het gebied van gezondheidszorg ontwikkelt.

 

De paneldiscussie kan zowel vanuit de zaal als online worden gevolgd. Ook kan iedereen daar interactief aan deelnemen.

Eildert van Dijken treedt op als gespreksleider.

Als gevolg van technologieontwikkelingen, maar ook plotselinge gebeurtenissen als de Covid-19 pandemie, verandert de wereld waarin de consument zich begeeft in een smart society. Huizen, auto’s, wegen, hele steden, alle plekken waar wij zijn, worden aangesloten op systemen die gebruik en onderhoud efficiënter moeten maken.

Aan de hand van presentaties, analyses en discussie zullen drie of vier experts een betrouwbare visie geven op de ontwikkelingen in de smart society.

 • Heimen Visser werkt binnen Primevest Capital Partners aan Smart City Nederland, een samenwerkingsmodel met BNG Bank om gemeenten in Nederland te helpen met de verduurzaming en verslimming van de openbare ruimte.
 • Shahid Talib is directeur Smart City bij Heijmans. Het bedrijf zet volledig in op duurzaamheid bij haar activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infrastructuur, waarbij het de nieuwste ontwikkelingen omarmt.

De paneldiscussie kan zowel vanuit de zaal als online worden gevolgd. Ook kan iedereen daar interactief aan deelnemen.

Paul Naastepad treedt op als gespreksleider.

14.30 – 15.30 uur

De ondertitel van het congres luidt ‘Het belang van 5G’. Gedurende de eerste twee blokken is dit belang vanuit verschillende invalshoeken benaderd. In het derde blok stellen we het belang van 5G centraal.

Aan de hand van een keynote speach opent Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland, het derde blok, waarbij hij inzicht zal geven in de 5G-strategiekeuzes van T-Mobile.

Ingrid Laane en Julia Krauwer verzorgen een duopresentatie waarin zij ingaan op het belang van 5G voor de BV Nederland. Ingrid Laane is sectoreconoom TMT, Julia Krauwer is sector banker TMT, beiden bij ABN Amro.

Daarna volgt een discussie aan tafel, waarbij twee hosts het gesprek aangaan met een aantal experts. Aan tafel zal een aantal sprekers van eerder op de dag aanschuiven en we zullen ook nieuwe gezichten zien. De discussies zullen ingaan op onderwerpen en vragen die gedurende de dag op de verschillende podia (offline en online) aan bod zijn gekomen.

Het afsluitende blok zal weer plenair plaatsvinden.

Sprekers

Op Telecom Insights 2020 zullen de volgende mensen presentaties verzorgen en/of deelnemen aan de paneldiscussies. 

Olaf Swantee

Mr. Swantee has been CEO of Sunrise in Switzerland and earlier he was the CEO of the UK’s mobile telecoms business EE. Prior to joining EE, he held a number of Executive Board roles for o.a. Orange Group. He is a Non-executive Director of Telia and an advisor with Warburg Pincus.

Søren Abildgaard

T-Mobile Netherlands CEO Søren Abildgaard has nineteen years of experience in the European telecom sector. At his previous employer Telia Company, he was Chief Commercial Officer and also Group Chief Operations Officer until July 2016. Prior to joining the Telia Group, Søren was CEO of Telia Denmark.

Eric Kuisch

Eric Kuisch is Chief Operating Officer of the Eurofiber Group. He has almost 30 years of experience in telecommunications and ICT, having acted as a senior executive at KPN and Vodafone. Eric is driven by the vital role that digital infrastructure plays in the societies and economies, the technological developments and the opportunities and responsibilities that this entails. 

Helena Lisachuk

Helena Lisachuk leads Deloitte’s Internet of Things (IoT) practice globally. She specializes in the delivery of large-scale digital transformation programs, triggered by technologies such as IoT. She focuses on clients in High Tech and Telco sectors, development of new joint value propositions in IoT with strategic clients of Deloitte. Helena is a member of a Program Board for IoT Solutions World Congress.

MariekeSnoep

Marieke Snoep

Marieke Snoep is Chief Business Market en lid Raad van Bestuur bij KPN. Ze heeft meer dan 20 jaar strategische en commerciële ervaring in de Nederlandse telecommunicatiemarkt. Voordat ze bij KPN kwam was Marieke vanaf 2012 bestuurder bij T-Mobile met als laatste rol Chief Commercial Officer Consumer bij T-Mobile Nederland.

Ed Achterberg

Ed Achterberg heeft Telecompaper in 2000 opgericht. Zijn focus ligt op het leveren van diepteanalyses over trends in de Benelux en de west Europese industrie. Hij heeft een Master of Science degree van de Technische Universiteit Delft.

Jan Piet Nelissen

Jan-Piet Nelissen is a Partner and leads the Monitor Deloitte Strategy Offering in Deloitte Netherlands and is a core member of the TMT (Telecom, Media and Technology) team. Jan-Piet has 20 years of experience in strategy consulting with expertise in strategy, marketing, sales and customer interaction. He also focusses on innovative domains such as 5G and Cloud.

Martin van der Pol

Martin van der Pol

Martin van der Pol is the CTO IoT & Innovations at T-Systems Netherlands. Several years he was account CTO for international enterprises like Philips and KONE. In his current role Martin is inspiring and helping enterprises in their digital journey, focusing on valuable use cases with innovative technologies like IoT, 5G and Edge Cloud.

Heimen Visser1

Heimen Visser

Heimen Visser is werkzaam als Fund Manager Communication Infrastructure & Smart Cities voor Primevest Capital Partners. Heimen houdt zich primair bezig met de ontwikkeling van investerings-projecten op het snijvlak van digitale innovatie en de publieke sector en is de grondlegger van Smart City Nederland.

Shahid Talib

Shahid Talib

Shahid Talib is directeur Smart City bij bouwbedrijf Heijmans.

Joep Stassen

Joep Stassen

Joep Stassen is corporate comedian. Hij maakt dankbaar gebruik van zijn dubbele achtergrond: die van stand-up comedian en bedrijfskundige. In de rol als dagvoorzitter: hij maakt het leuk en zinvol tegelijk. Stand-up comedy leerde hij bij de Comedytrain. 

Hans van Elsen

Hans van Elsen

Hans van Elsen is the CTO of Alcadis. Hans has more than 20 years of experience selling networking products and services in the Enterprise and Service Provider segments. He is working in the field of massive Wi-Fi deployments, SmallCells, Private LTE, Neutral Host and Core networking components.

Ingrid Laane

Ingrid Laane

Ingrid Laane is Sector Econoom bij ABN AMRO. Zij is bij de afdeling Sector Advisory verantwoordelijk voor de sectoren Telecom, Media en Techniek (TMT). Ingrid schrijft over economische trends en ontwikkelingen binnen de verschillende branches in haar sectoren. Hiervoor werkte Ingrid bij economisch onderzoek- en adviesbureau Decisio en bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Toon Norp

Toon Norp

Toon Norp is Senior Business Consultant bij TNO.

Paul Naastepad Eurofiber Nederland

Paul Naastepad

Paul Naastepad (1963) is Managing Director van Eurofiber Nederland. Paul heeft brede international ervaring in de ICT sector. Hij werkte onder meer in directiefuncties bij AT&T, Vodafone en Emtelle. Zijn laatste functie vóór Eurofiber was als CEO van XS4ALL.

Julia Krauwer

Julia Krauwer

Julia Krauwer is Sector Banker TMT bij ABN AMRO. Julia verbindt graag bedrijven en mensen op weg naar een maatschappij waarin technologie zorgt voor groei, verduurzaming en samenwerking. Als innovatiemanager binnen ABN AMRO initieerde zij diverse projecten op het gebied van Artificial Intelligence en blockchaintechnologie.

Jacob Groote

Jacob Groote

Jacob Groote is EVP 5G bij KPN. Jacob heeft een groot track-record binnen KPN en was voorheen onder ander verantwoordelijk voor de lancering van 4G. Hij is verantwoordelijk voor de commerciële uitrol van 5G in de consumentenmarkt en de zakelijke markt.
Silhouette man

Eildert van Dijken

Eildert van Dijken is Principal Consultant and Mobile Expert bij Strict.

Video impressie van Telecom Insights 2019

Video afspelen

Partners en Sponsors

Onze partners en sponsor voor Telecom Insigths 2020 zijn: 

Kennispartner

Partners

Sponsors

Toegangskaarten & Online tickets

Hieronder de mogelijkheid om toegangskaarten aan te schaffen om het congres bij te wonen. Er zijn 300 toegangskaarten. Daarnaast is het ook mogelijk om het congres online mee te maken. We maken gebruik van Eventbrite voor de verkoop van toegangskaarten en tickets.
 

Toegangskaarten (fysiek)

De reguliere prijs is EUR 395. Late Bird kaarten worden verkocht voor EUR 495. Indien je met meer collega’s komt, dan wordt je gevraagd om iedereen individueel in te voeren. Dit kan eventueel later nog aangepast worden. Bij vragen neem dan Contact op met ons. Indien je werkzaam bent bij de Overheid of in het Onderwijs is de prijs voor een toegangskaart altijd EUR 225.
 

NB: Indien door Corona-maatregelen een fysiek congres niet mogelijk wordt, wordt de toegangskaart omgezet naar een online ticket (EUR 195). Het
verschil wordt terug gestort.

Online tickets

Reguliere prijs voor online is EUR 195.
 

Meer informatie of sponsor worden?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op. 

Locatie & Online

Voortbordurend op het succes van Telecom Insights 2019 hebben wij met Pathé wederom een zeer geschikte locatie geselecteerd. De bioscoop annex congreslocatie in Ede, gelegen aan de A12, biedt de ruimte om met de 1,5 meter-norm veilig samen te komen. De locatie biedt zowel in de zalen als in de verschillende foyers, als ook in de wandelgangen ruimte voor handhaving van de regels die er op dat moment gelden. Het is bovendien een locatie waar we onze sponsoren goed de ruimte kunnen geven om bezoekers te ontmoeten en waar voldoende exposure mogelijkheden zijn
 
Telecom Insights 2020 is een Hybride congres waarbij we bij Pathe in Ede maximaal 300 deelnemers ontvangen en tegelijk het congres ook online aanbieden. De locatie in Ede heeft voldoende ruimte om binnen de geldende RIVM regels een optimale beleving te creeren waarbij netwerk en interactie optimaal mogelijk zijn. Online deelnemers krijgen binnen ons platform een unieke ervaring waarbij interactie met alle deelnemers mogelijk is. Alle deelnemers kunnen achteraf nog eens rustig terugkijken naar alle presentaties.