Masterclass
Introductie Telecom

On demand

Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus Telecom gebruiken? Volg dan onze introductiecursus. In een dagdeel maken wij u wegwijs in de Telecom industrie. Maak kennis met de basisbegrippen, hoor wie de spelers zijn en hoe zij zich tot elkaar verhouden. Ontdek verder wat de kracht is van klanten en leveranciers, en hoe het zit met concurrente, consolidatie en substitutie. Tenslotte behandelen de belangrijkste trends en ontwikkelingen die nú spelen, zodat u weet welke kansen en bedreigingen er bij uw (nieuwe) bedrijf of klanten speelt.

Wat levert het op?

In één dagdeel een beknopt, maar volledig overzicht van de markt. Data en insights die u helpen in uw werkzaamheden. 

Data Driven

De inhoud van de sessie is gebaseerd op 20 jaar aan inzichten. Zo maken wij veelvuldig gebruik van de meest recente rapporten over de deel-markten en alle aanbieders en putten wij uit ons Consumer Insights Panel.

Geschikt voor

Kennis van de markt is niet benodigd. Masterclass is geschikt voor alle professionals die kennis willen (her)opdoen over de  Telecomsector.

Interactieve setting

Tijdens deze Masterclass is er veel ruimte voor vragen aan de experts. Ruime mogelijkheid om uw vragen te stellen

Onderwerpen

Deze Masterclass bestaat uit vier blokken, allen gescheiden met een pauze en met tussendoor voldoende mogelijkheden tot het stellen van vragen.

Marktstructuur: netwerken en diensten

Geen diensten zonder netwerk, maar ook geen omzet zonder diensten. Beide onderdelen zijn cruciaal in de telecommarkt. In dit blok gaan we in op de netwerken die er zijn, met speciale aandacht voor FTTH en 5G. Ook nemen we een eerste blik op de mogelijkheden die providers hebben als het gaat om het aanbieden van diensten: Vast vs. mobiel, consument vs. zakelijk, zelf aan de man brengen of een wholesale constructie?

Markt dynamiek: deelnemers en marktaandelen

De top 3 spelers, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo, zijn algemeen bekend, maar er zijn nog vele andere providers actief in Nederland. In dit blok gaan we hier dieper op in: wie zijn ze, wat is hun achtergrond en welke keuzes hebben ze gemaakt? Verder bekijken we de marktaandelen van deze operators, en vergelijken we de submarkten (vast/mobiel, zakelijk/consument, DSL/glasvezel/kabel, etc) met elkaar.

Marktkrachten

Aan de hand van het vijfkrachten model van Porter behandelen we:

  • Toeleveranciers: over welke type bedrijven hebben we, en wat gebeurt er als ze de macht proberen te pakken?
  • Klanten: Wat is de machtspositie van klanten en wat willen zij eigenlijk?
  • Concurrentie: Kent de telecommarkt veel of weinig concurrentie? En wat zijn de gevolgen?
  • Substitutie: WhatsApp zorgde voor de dood van SMS, welke nieuwe substituten liggen er op de loer voor de huidige diensten/technologieën?
  • Nieuwe toetreders: In welke sectoren kunnen we nieuwkomers verwachten en hoe werkt dat in een volle markt?

Daarnaast behandelen we ook twee andere onderdelen die een belangrijke rol spelen in deze dynamische markt.

  • Regelgeving: De overheid kijkt nauw mee naar de telecommarkt, maar hoe strikt zijn ze gereguleerd?
  • Consolidatie: De telecommarkt kent een lange historie van consolidatie, wat verwachten we voor de toekomst?

Hot topics

In dit laatste blok gaan we in op de need-to-know onderwerpen van dit moment, waar wordt binnen uw bedrijf zeker over gesproken of wat moet u kennen als u met een klant in gesprek gaat?

Toegangskaarten

Hieronder kun je 1 of meer kaarten bestellen voor de Masterclass. Indien je met meer collega’s komt, dan graag iedereen individueel in voeren. Dit kan later aangepast worden. Bij vragen graag contact opnemen (service@telecompaper.com).

Masterclass Introductie in Telecom

mei 2021
Ondemand

Vragen? Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.
Sprekers

Tim Poulus

Tim Poulus is sinds november 2008 analist bij Telecompaper. Het doen van financiële analyses van de kwartaalcijfers is zijn primaire focus, met als resultaat een grote database met alle operationele en financiële data van tal van telecom, media en tech bedrijven. Andere specifieke expertise gebieden van Tim zijn ontwikkelingen in next-generation netwerken (glasvezel, LTE en WiFi) en OTT video diensten. Bij grote gebeurtenissen in de media- en telecomsector acteert Tim als woordvoerder voor Telecompaper op radio en TV, daarnaast verzorgt hij regelmatig webinars en masterclasses en geeft presentaties bij klanten. Tim volgt de TMT markt als sinds 1999.

Waar & Hoe

Online Masterclass

Deze Masterclass vindt online plaats. Na registratie ontvangt u van ons aanvullende informatie over hoe je de online Masterclass gaat volgen. We werken bij Telecompaper met BigMarker voor onze online Masterclass. Je kunt 30 minuten voorafgaande aan de Masterclass als ‘plaatsnemen’ in de wachtruimte. 15 minuten voor we beginnen kun je nog een laatste system check doen.

Controleer je verbinding

Doe van tevoren een check of alles op technisch vlak werkt en gebruik onze test-video. Onder deze video vind je tevens links naar de supportpagina’s van het BigMarker platform, mocht er toch iets niet goed werken. Gebruik in ieder geval de laatste versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge. Internet Explorer wordt niet ondersteund. Wij adviseren om Chrome of Firefox te gebruiken.