Nergens is de impact van het internet zo groot als in de videosector. Het kijkgedrag verandert, de waardeketen staat op z’n kop en de (internationale) concurrentie neemt rap toe. Hoe speelt uw organisatie hier op in? Tijdens deze interactieve Masterclass duiken we diep in de TV/video/content sector met behulp van onze eigen data, insights en telkens een wisselende expert uit de sector zelf.
Wat levert het op?
In één dagdeel een beknopt, maar volledig overzicht van de markt. Data en insights die u helpen in uw werkzaamheden.
Data driven
De inhoud van de sessie is gebaseerd op 20 jaar aan inzichten. Zo maken wij veelvuldig gebruik van de meest recente rapporten over de deel-markten en alle aanbieders en putten wij uit ons Consumer Insights Panel.
Geschikt voor
Kennis van de markt en termen is benodigd, daarmee is deze Masterclass geschikt voor professionals werkzaam in de TV/video/content sector, maar ook voor consultants of overheid.
Interactieve setting
Tijdens deze Masterclass is er veel ruimte voor vragen aan de experts. Ruime mogelijkheid om uw vragen te stellen en te netwerken met de andere deelnemers
Onderwerpen
Veranderend kijkgedrag
Ondanks teruglopende kijkcijfers, kijken Nederlanders meer video-content dan ooit. Met de komst van Netflix stijgt het aantal minuten dat besteed wordt aan on demand diensten gestaag. Maar hoe verhoudt on demand kijken zich tot bijvoorbeeld live TV, opgenomen TV-programma’s en downloads? En hoe groot zijn de verschillen tussen de generaties en huishoudtypes?
Waardeketen op zijn kop
Bedrijven die al jaren actief zijn op een bepaalde plek in de video-waardeketen schuiven op richting productie en/of distributiekant. Zo gaan veel studio’s nu directe relaties met de consument aan, terwijl hier voorheen diverse schakels tussen zaten. Maar kijk ook naar Ziggo die eigen producties maakt (Ziggo Sport) en voorheen enkel actief was in de distributie. Wat zijn de meest opmerkelijke verschuivingen en wat zijn de (financiele) effecten hiervan?
Marktverhoudingen streaming partijen en toekomst
Netflix heeft de Nederlandse streaming en on demand markt opengebroken, maar het aantal concurrenten neemt gestaag toe. Wat zijn de kansen voor de diensten van Nederlandse bodem, en van welke internationale diensten kunnen we spectaculaire cijfers verwachten? Ook kijken we in dit blok naar de omzetten van de diensten en de verhouding tot traditionele TV/video en wat is het verwachtte consumenten gedrag? Gaan we stapelen, hoppen, keuzes maken of delen?
Sprekers
Tim Poulus
Tim Poulus is sinds november 2008 analist bij Telecompaper. Het doen van financiële analyses van de kwartaalcijfers is zijn primaire focus, met als resultaat een grote database met alle operationele en financiële data van tal van telecom, media en tech bedrijven. Andere specifieke expertise gebieden van Tim zijn ontwikkelingen in next-generation netwerken (glasvezel, LTE en WiFi) en OTT video diensten. Bij grote gebeurtenissen in de media- en telecomsector acteert Tim als woordvoerder voor Telecompaper op radio en TV, daarnaast verzorgt hij regelmatig webinars en masterclasses en geeft presentaties bij klanten. Tim volgt de TMT markt sinds 1999.
Toegangskaarten
Hieronder kun je 1 of meer kaarten bestellen voor de Masterclass. Indien je met meer collega’s komt, dan wordt je gevraagd om iedereen individueel in te voeren. Dit kan eventueel later nog aangepast worden. Bij vragen neem dan contact op met ons (feedback@telecompaper.com)
Meer informatie?
We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.
Online Masterclass
Deze Masterclass vindt online plaats. Na registratie ontvangt u van ons aanvullende informatie over hoe je de online Masterclass gaat volgen. We werken bij Telecompaper met BigMarker voor onze online Masterclass. Je kunt 30 minuten voorafgaande aan de Masterclass als ‘plaatsnemen’ in de wachtruimte. 15 minuten voor we beginnen kun je nog een laatste system check doen.
Controleer je verbinding
Doe van tevoren een check of alles op technisch vlak werkt en gebruik onze test-video. Onder deze video vind je links naar de supportpagina’s van het BigMarker platform, mocht er toch iets niet goed werken. Gebruik in ieder geval de laatste versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge. Internet Explorer wordt niet ondersteund. Wij adviseren om Chrome of Firefox te gebruiken.