WEBINARS
INTRODUCTIE
TELECOM

Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus Telecom gebruiken? Volg dan onze introductie webinar. In 60 minuten maken wij u wegwijs in de Telecom industrie. Maak kennis met de basisbegrippen, hoor wie de spelers zijn en hoe zij zich tot elkaar verhouden. Ontdek hoe het zit met concurrente, consolidatie en substitutie. Tenslotte behandelen de belangrijkste trends en ontwikkelingen die nú spelen.

Snel naar

Inhoud

  • De grote spelers als KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest/T-Mobile zijn in een groot aantal gemeenten aan het uitrollen. Daarachter een groot aantal regionale en lokale partijen, in totaal zijn er meer dan dertig FTTH-netwerkeigenaren in Nederland actief.
  • Nederland verglaast, zowel tot aan de straatkast als tot in huis. Landelijk is een groot aantal spelers actief, maar deze markt kenmerkt zich juist ook door de vele kleine spelers. Hoe ziet het landschap eruit, welke partijen zijn actief? Wat is de dynamiek tussen deze partijen, waar zit de concurrentie, waar de samenwerking?
  • Dé glasvezelklant – Wat zijn de kenmerken van glasvezelklanten? Laten ze DSL of juist kabel achter zich, kiezen ze allemaal voor de snelste en duurste pakketten en welke doelgroep zit vooral op glasvezel?
  • Het tempo op de Nederlandse FTTH-markt wordt voor een groot deel bepaald door KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest Capital/T-Mobile.
  • In welk krachtenveld bevindt de FTTH-markt zich? Wie zijn de concurrenten, wat is mogelijke substitutie en hoe zit het met regulering? We gaan specifiek in op de consolidatieslag, die in 2020 op gang is gekomen.

INSCHRIJVEN

Gedurende een jaar organiseren we iedere 2e dinsdag van de maand een introductie cursus telecom.  Hieronder vind je de beschikbare webinars met een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen, datum, tijdstip, taal en welke sprekers de webinar verzorgen. 

diverse data in 2021

INTroductie Telecom

Inhoud

Dit webinar bestaat uit een aantal blokken met tussendoor voldoende mogelijkheden tot het stellen van vragen.

Netwerken en diensten

Geen diensten zonder netwerk, maar ook geen omzet zonder diensten. Beide onderdelen zijn cruciaal in de telecommarkt. In dit blok gaan we in op de netwerken die er zijn, met speciale aandacht voor FTTH en 5G. Ook nemen we een eerste blik op de mogelijkheden die providers hebben als het gaat om het aanbieden van diensten: Vast vs. mobiel, consument vs. zakelijk, zelf aan de man brengen of een wholesale constructie?

Operators, providers en marktaandelen

De top 3 spelers, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo, zijn algemeen bekend, maar er zijn nog vele andere providers actief in Nederland. Wie zijn ze, wat is hun achtergrond en welke keuzes hebben ze gemaakt? Verder bekijken we de marktaandelen van deze operators, en vergelijken we de submarkten (vast/mobiel, zakelijk/consument, DSL/glasvezel/kabel, etc) met elkaar.

Marktkrachten

Aan de hand van het vijf krachten model van Porter behandelen we:

  • Toeleveranciers: over welke type bedrijven hebben we, en wat gebeurt er als ze de macht proberen te pakken?
  • Klanten: Wat is de machtspositie van klanten en wat willen zij eigenlijk?
  • Concurrentie: Kent de telecommarkt veel of weinig concurrentie? En wat zijn de gevolgen?
  • Substitutie: WhatsApp zorgde voor de dood van SMS, welke nieuwe substituten liggen er op de loer voor de huidige diensten/technologieën?
  • Nieuwe toetreders: In welke sectoren kunnen we nieuwkomers verwachten en hoe werkt dat in een volle markt?

Hot topics

In dit laatste blok gaan we in op de need-to-know onderwerpen van dit moment, waar wordt binnen uw bedrijf zeker over gesproken of wat moet u kennen als u met een klant in gesprek gaat?

Spreker(S)

Ed Achterberg

Ed Achterberg heeft Telecompaper in 2000 opgericht. Zijn focus ligt op het leveren van diepteanalyses over trends in de Benelux en de west Europese industrie, voor zowel mobiel als de vaste/breedband markt. Voor Telecompaper, gestart in 1995, was Ed Achterberg telecom consultant en gefocust op telecom wetten en reguleringen, nummering, interconnecties, en nummer overdraging van verschillende telecom operators, waaronder BEN, Dutchtone, Enertel, Callmax, BT/Telfort en anderen.

14 december 2021

11 JANUARI 2022

8 februari 2022

8 Maart 2022

TERUGLUISTEREN

Het is mogelijk vorige edities terug te luisteren. Voor alle edities geldt dat je je moet registeren. Bij de opties KOOP TICKET / BUY TICKET zijn er kosten verbonden aan het terugluisteren. Bij LUISTEREN is het terugluisteren gratis. 

FTTH Update 2021-H1

07/04/2021 – Analysis on FTTH developments in the Dutch Market

FTTH Update 2020

26/05/2020 – Update over de FTTH Markt ontwikkelingen

FTTH Update 2019

11/07/2019 – NLD FTTH Markt is een uitdaging. Een update.

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.