Telecom Insights 2021

Donderdag 25 november 2021

Connectiviteit als belangrijkste randvoorwaarde voor digitalisering en innovatie

Telecom Insights 2021 is een fysiek congres. 400+ Mensen in de zaal, waarbij we de content ook online aanbieden voor maximale exposure en betrokkenheid. In één dag discussieren we over de stand van zaken en over de kansen en uitdagingen van 2022. De dag is in drie blokken verdeeld, waarbij de pauzes en de afsluitende borrel veel ruimte bieden om te netwerken. Interactie staat de hele dag centraal, zowel online als in de congreslocatie. Tijdens de blokken zit het publiek rondom een grote centrale tafel, waarbij de talkshow als voorbeeld geldt. Aan tafel leidt gastheer Joep Stassen het gesprek met vijf – per blok wisselende – gasten. Daarbij is het publiek ook deelnemer.

Snel naar

Sfeerimpressie 2020

Programma

We leven in het tijdperk van de digitale revolutie, waarbij de vier componenten Cloud (applicaties), IoT (chips, devices, sensoren), Analyse (AI, Big data, machine learning) en Connectiviteit (fiber, 5G) de aanjagers zijn. Digitale technologieën veranderen onze samenleving in een rap tempo. Dat geldt voor economische sectoren, voor de overheid, voor de zorg, voor het huishouden, kortom voor alle onderdelen van de samenleving. Telecom Insights 2021 neemt dit gegeven als uitganspunt om te kijken wat dat voor consequenties heeft voor de telecomsector. Op zoek naar de kansen en bedreigingen in een aantal verticals, te weten het privéleven thuis, de zorg, het werk en de industrie.

WELKOM

10:00-10:10

 • Dagvoorzitter Joep Stassen heet alle deelnemers welkom en opent de dag.

DIGITALISERING, INDUSTRIE v4.0

10:10-10:55

 • De Nederlandse en internationale samenleving bevindt zich midden in de vierde industriële revolutie, gebaseerd op de digitalisering van de samenleving. De elkaar snel opvolgende datagedreven ontwikkelingen zorgen voor veranderingen in het privéleven, in zakelijke omgevingen, in de industrie en in de samenleving als geheel.
 • De voortdurende vernieuwing op het gebied van cloud, IoT, chips, devices, AI, Big data, machine learning en connectiviteit zorgen steeds weer voor nieuwe zuurstof voor deze revolutie.
 • Het onderwerp van discussie aan de eerste gesprekstafel is een inleiding in de digitalisering aan de hand van de ontwikkelingen van (een aantal van) deze prominente componenten.

Tafelgasten / Sprekers o.a.

 • Jan Piet Nelissen (Partner Deloitte)
 • Rob Hoeben (Senior Director of Marketing & Portfolio Management at NXP Semiconductors)
 • Eric Kuisch (COO Eurofiber group)
 • Jeroen van Winden (Chief Technology Officer Esri)
 • Babak Fouladi (KPN CTO)

TELECOM

11:00-11:45

 • De telecomindustrie investeert miljarden in lokale, regionale en landelijk dekkende vaste en mobiele netwerken. Deze netwerken vormen de basis van de connectiviteit voor vele miljoenen aansluitingen, alles gericht op de overdracht van data. Daarmee speelt connectiviteit een centrale rol in de digitalisering.
 • Aan de tweede discussietafel staan we stil bij de ontwikkelingen in 2021/2022 met betrekking tot connectiviteit. Onderwerpen die aan bod komen, o.a.: de naderende 5G-veiling en de grootschalige uitrol van de nieuwste vaste netwerktechnologieën.

Tafelgasten / Sprekers o.a.

 • Paul Naastepad (Managing Director Eurofiber)
 • Ed Achterberg (CEO Telecompaper)
 • Ed Boerema (Country Managing Director Cellnex Netherlands)
 • Søren Abildgaard (T-Mobile Netherlands CEO)

PAUZE / NETWERKEN - 11:45-12:45

HOME / ENTERTAINMENT

12:45-13:30

Het afgelopen anderhalf jaar hebben we dankzij de coronapandemie meer dan ooit thuis gezeten. Dankzij de lockdowns en het bijbehorende sluiten van alle niet-essentiële winkels en instellingen, waren we meer dan ooit aangewezen op ons eigen thuis. Daardoor is het landschap flink veranderd: We streamen en gamen meer dan ooit en investeerden ook flink in het slimmer maken van onze huizen. Hoe dat verder gaat, bespreken we tijdens het onderdeel Home/Entertainment van ons Telecom Insights-congres:

 • Hoe gaat smarthome zich ontwikkelen? Welke smarthome-categorieën zullen de komende jaren groeien? En welke rol speelt de telecom hierin?
 • Na Netflix en Videoland mengen onder meer ook Disney en Amazon zich in de ‘streamingstrijd‘, terwijl HBO en Sky zich ook klaarmaken voor een lancering in Europa. Wat staat deze markt te wachten?
 •  De verschillen per telecomaanbieder worden steeds kleiner: het basispakket lijkt inmiddels uitgekristalliseerd. Hoe kan een provider zich nog onderscheiden?
 • Gaming is dankzij de lockdowns flink gegroeid. Hoe gaat de markt zich verder ontwikkelen? En welke rol kunnen de snelle 5G- en gigabit-netwerken spelen in deze markt?

Tafelgasten / Sprekers o.a.

 • Raymond van der Vliet (VodafoneZiggo)

ZORG

13:45-14:30

De zorg staat op het punt voorgoed te veranderen. De focus komt wezenlijk anders te liggen en de sector gaat focussen op gezondheid (voorkomen) in plaats van zorg (genezen). Daarnaast kunnen 5G en big data ervoor zorgen dat patiënten sneller en gerichter dan ooit geholpen kunnen worden. Maar waar staan we nu precies? En welke verbeteringen zijn er nog mogelijk? We beantwoorden in het congres onder meer de volgende vragen:

 • Hoe staat het in de praktijk met de digitalisering van de zorg, of van de gezondheid?
 • Hoe kan 5G de zorgsector helpen om nog betere diensten te verlenen?
 • Hoe kunnen de zorg- en telecomsector elkaar beter begrijpen?
 • Telecombedrijven zijn commercieel en in België heeft Proximus met de Doktr-app al zijn eerste stapjes in de zorgmarkt genomen. Is er sprake van concurrentie?

Tafelgasten / Sprekers o.a.

 • Lucien Engelen (Strategist health & innovation for Deloitte)
 • Vinood Mangroelal (Executive Vice President of KPN Health)

PAUZE / NETWERKEN - 14:30-15:30

INDUSTRY

15:30-16:00

Dankzij de introductie van nieuwe (mobiele) netwerken lijkt de industriesector flink te gaan veranderen. Nieuwe toepassingen met drones en andere onbemande voertuigen en realtime data lijken door de hoge snelheden en lage latency van de nieuwe technologie opeens geen toekomstsprookje meer. De 5G-veiling is echter uitgesteld door de kwestie-Inmarsat. Waar staan we nu?

 • Met de komst van nieuwe netwerken (Wifi-6, Private-LTE, 5G, Gbps netwerken) ontstaan nieuwe toepassingen om (productie, beheer) processen opnieuw in te richten. Wat kunnen we verwachten, of is al realiteit?
 • Welke toepassingen zijn er allemaal mogelijk met de 5G-technologie? En welke impact hebben die op de industriesector?
 • Door de verzameling van big data is alles meetbaar en is data altijd beschikbaar. Hoe kan de sector daar goed gebruik van maken?
 • Welke impact heeft het uitstel van de 5G-veiling door de kwestie-Inmarsat op de sector en de innovatie binnen de industrie?

Tafelgasten / Sprekers o.a.

 • Eildert van Dijken (Strict)

WORK

16:00-16:45

De coronapandemie heeft de manier waarop we werken voorgoed veranderd. Zelfs nu kantoren en bedrijven steeds meer ‘open’ gaan, lijkt het hybride werken de nieuwe norm te gaan worden. Bellen met beeld heeft een enorme vlucht genomen en telecomsectoren registreren meer dataverkeer op hun vaste netwerk dan ooit. Hoe nu verder?

 • We werken meer thuis en reizen minder. Wat betekent dit concreet voor bedrijven en werkgevers?
 • Meer beeldbellen en thuiswerken betekent ook minder verbruik van mobiele data en belminuten. Hoe kunnen telecombedrijven hier goed op inspelen?
 • Welke verbeteringen kunnen providers aanbrengen om hun klanten nog beter klaar te maken voor het hybride werken?
 • Welke nieuwe mogelijkheden biedt ‘het nieuwe werken’?
 • Hoe structureel verandert de manier van werken en wat wordt mogelijk met de versnelde acceptatie van Teams, Zoom, Hangouts en soortgelijke software? En wat betekent de steeds nadrukkelijkere manifestatie van grote spelers als Microsoft, Zoom en Google voor ons?

Tafelgasten / Sprekers o.a.

 • Remco de Kramer (Product Marketing Manager Modern Work Microsoft)

BORREL - 16:45+

Tickets

Prijzen voor Telecom Insights 2021 zijn afhankelijk van het tijdstip van aanschaf (zie hieronder welke optie beschikbaar zijn). Voor de overheid hanteren we een speciaal tarief van EUR 225. Waarbij we uiteraard hopen dat iedereen graag elkaar weer ziet en spreekt, bieden we ook de mogelijkheid aan om Online het evenement te volgen. Je selecteert dan Ticket – Online Only.

Early Bird
EUR 247

Tot 1 Juli

Summer Bird
EUR 295

1 Juli t/m 12 September

Regular Bird
EUR 395

13 September t/m 31 Oktober

Late Bird
EUR 495

1 November t/m 25 November

Overheid
EUR 225

1 Juli t/m 25 November

Online Only
EUR 195

1 Juli t/m 25 November

Sprekers

Op Telecom Insights 2021 zullen de volgende mensen deelnemen aan de tafeldiscussies. 

Babak Fouladi

Babak Fouladi has been appointed as member of the Board of Management of KPN as Chief Technology & Digital Officer as of 1 December 2019. In this function he is responsible of KPN’s response to ever rapidly changing technologies and digitalization of processes and services.

Eric Kuisch

Eric Kuisch

Eric Kuisch is Chief Operating Officer of the Eurofiber Group. He has almost 30 years of experience in telecommunications and ICT, having acted as a senior executive at KPN and Vodafone. Eric is driven by the vital role that digital infrastructure plays in the societies and economies, the technological developments and the opportunities and responsibilities that this entails. 

Jan Piet Nelissen

Jan-Piet Nelissen is a Partner and leads the Monitor Deloitte Strategy Offering in Deloitte Netherlands and is a core member of the TMT (Telecom, Media and Technology) team. Jan-Piet has 20 years of experience in strategy consulting with expertise in strategy, marketing, sales and customer interaction. He also focusses on innovative domains such as 5G and Cloud.

Søren Abildgaard

T-Mobile Netherlands CEO Søren Abildgaard has nineteen years of experience in the European telecom sector. At his previous employer Telia Company, he was Chief Commercial Officer and also Group Chief Operations Officer until July 2016. Prior to joining the Telia Group, Søren was CEO of Telia Denmark.

Ed Boerema

Ed Boerema is Country Managing Director voor Cellnex Telecom Nederland. Verantwoordelijk voor de positionering van Cellnex Telecom in Nederland. Cellnex bezit ca. 800 mast- en torensites in Nederland en levert colocatie diensten aan alle telecom en broadcast operators.

Remco de Kramer

Remco de Kramer is Product Marketing Manager at Microsoft. By connecting people and technology he facilitates companies to thrive in a new world of hybrid work. Enabled by the Microsoft 365 productivity cloud with Microsoft Teams as the front-end for work, adopted by over 250 million active users. Prior to joining Microsoft, Remco worked for 10+ years in the telco industry.

Rob Hoeben

Senior Director of Marketing & Portfolio Management at NXP Semiconductors.

Vinood Mangroelal

Vinood Mangroelal is Executive Vice President of KPN Health. In this function he is responsible for this growth area of KPN Business Market, with the ambition keep healthcare accesible, digital and personal.

Jeroen van Winden

Jeroen van Winden is Chief Technology Officer bij Esri Nederland. Binnen de overheid, het bedrijfsleven en universiteiten adviseert hij op strategisch niveau over de inzet van geografische informatie, ter ondersteuning van de digitale transformatie waarmee alle organisaties te maken krijgen.

Joep Stassen

Joep Stassen is corporate comedian. Hij maakt dankbaar gebruik van zijn dubbele achtergrond: die van stand-up comedian en bedrijfskundige. In de rol als dagvoorzitter: hij maakt het leuk en zinvol tegelijk. Stand-up comedy leerde hij bij de Comedytrain. 

Ed Achterberg

Ed Achterberg heeft Telecompaper in 2000 opgericht. Zijn focus ligt op het leveren van diepteanalyses over trends in de Benelux en de west Europese industrie. Hij heeft een Master of Science degree van de Technische Universiteit Delft.

Lucien Engelen

CEO @Transform.Health / Strategist health(care) innovation for Deloitte C4E and @Erasmus University Medical Center, @Laurentius Medical Center and @HIMSS

Need-to-know informatie, Netwerken en veel meer...

Kenmerkend voor de congressen van Telecompaper zijn de uitgebreide netwerkmogelijkheden. Ook tijdens dit event bieden we deze mogelijkheden.

Lees nog even mee wat vorig jaar allemaal besproken is

Vorig jaar hebben we – virtueel – stil gestaan bij de introductie van 5G in de Nederlandse markt. Lees hieronder wat een aantal sprekers en Telecompaper hierover hebben gezegd. Deze artikelen zijn te lezen op de website van Telecompaper (registratie verplicht). Klik op de naam om artikel te lezen.

"..Eurofiber werkt aan 5G capaciteit nodig voor de groei van de netwerken.."
"..Alcadis zet volgend jaar in op bedrijfskritische netwerken en Private 5G.."
"..T-Mobile Nederland biedt inmiddels landelijke dekking voor 5G. .."
"..Het gaat bij 5G om de toepassingen, niet om de techologie. .."
"..Gigabit connectiviteit is in opkomst. Binnen 1 à 2 jaar wordt het normaler.."
"..In 2021 verbreedt en verdiept Eurofiber zijn fijnmazig netwerk.."
"..Grootste obstakel bij Smart City is organisatorisch. .."
"..Ik denk dat Nederland is beter af met één 5G netwerk dan drie.. "
"..grootste kans voor KPN is helpen door te bewegen naar de Future of Work.."
"verslimming gecombineerd met verduurzaming, zal speerpunt gaan worden.."
"..Laten we eerst 5G voor mensen uitrollen als fixed wireless-oplossing..”
"..voor goed functioneren 5G samenwerking binnen ecosystemen nodig..”

Partners en sponsors 2021

Onze partners en sponsor voor Telecom Insigths 2021 zijn: 

Kennispartner

Partners

Sponsors

Meer informatie of sponsor worden?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.