Telecom Insights 2021

Telecompaper organiseert op donderdag 25 november 2021 het Telecompaper jaarcongres. Houd onze site en mailings in de gaten over Telecom Insights 2021. Wij werken vanzelfsprekend en onafhankelijk van de externe omstandigheden aan een inhoud van hoge kwaliteit. U kunt de datum wel alvast noteren: Telecom Insights 2021 – donderdag 25 november 2021.

 

 

Connectiviteit als belangrijkste randvoorwaarde voor digitalisering en innovatie

De telecomindustrie investeert miljarden in HFC-, FTTX-, WiFi-, 4G- en 5G-netwerken. Alles om de connectiviteit te verzorgen voor miljoenen aansluitingen. Dat geldt voor zakelijke adressen, huishoudens, smartphones, maar ook voor vele miljoenen connected devices. Telecompaper organiseert zijn jaarlijkse congres op donderdag 25 november 2021. Tijdens Telecom Insights analyseren we de digitalisering van de Nederlandse maatschappij en de centrale rol die telecom daarin speelt.

Telecom Insights 2021

Telecom Insights 2021 is een hybride congres. 400+ Mensen in de zaal, waarbij we de content ook online aanbieden voor maximale exposure en betrokkenheid. Zij worden in één dag bijgepraat over de stand van zaken en over de kansen en uitdagingen van 2022. De dag is in drie blokken verdeeld, waarbij de pauzes en de afsluitende borrel veel ruimte bieden om te netwerken en elkaar te ontmoeten. Interactie staat de hele dag centraal, zowel online als in de congreslocatie.

Tijdens de blokken zit het publiek rondom een grote centrale tafel, waarbij de talkshow als voorbeeld geldt. Aan tafel leidt gastheer Joep Stassen het gesprek met vijf – per blok wisselende – gasten. Een aantal van de gasten zal een korte presentatie houden, waarna steeds de discussie aan tafel verdergaat. Daarbij is het publiek ook deelnemer.

Sfeerimpressie 2020

Programma

Blok 1 – Connectiviteit

In het eerste blok kijken we naar de miljoeneninvesteringen die de telecomsector elk jaar doet. Uitgangspunt is dat de telecomsector jaar in jaar uit zorgdraagt voor optimale netwerken die internationaal in hoog aanzien staan. Daarmee neemt de telecomsector haar kerntaak serieus en hebben Nederlandse consumenten, bedrijven, overheden en alle andere belanghebbenden connectiviteit van aanzienlijke kwaliteit. In dit blok wordt ingegaan op de nieuwe investeringen die voor de deur staan, zoals de 5G-veiling, de grootschalige uitrol van glasvezel en Docsis 3.1 en het bijbehorende concurrentiespel.

Blok 2 – Uitdagingen op de consumentenmarkt

In dit blok kijken we naar de ontwikkelingen in de consumentendiensten. De telecomsector zorgt voor hoogwaardige breedbandverbindingen naar elk huishouden. Als gevolg hiervan en de combinatie van de (door corona versnelde) digitalisering is het huishouden vertrouwd geraakt met connected diensten. Connectiviteit is een gegeven. Consumenten nemen telecomdiensten af, maar daarnaast is er een overvloed aan producten en diensten die gebruik maken van de connectiviteit (over-the-top abonnementsdiensten, connected devices, etc.). In dit blok kijken we naar de groei en verbreding van deze connected diensten, de behoefte- en budgetontwikkelingen van een huishouden, de innovatie en de samenwerking tussen partijen uit verschillende sectoren.

Blok 3 – Uitdagingen voor de samenleving en de zakelijke markt

In het derde blok staat de samenleving en de zakelijke wereld centraal. In het kader van Industry 4.0 staat de combinatie van Cloud (applicaties), IoT (chips, devices, sensoren), Analyse (AI, Big data, machine learning) en Connectiviteit (fiber, 5G) voor toekomstgerichte doorontwikkeling. Meer dan bij de consumentenmarkt, kan er aan de samenleving en aan bedrijven maatwerk geleverd worden. Door focus, investeringen en kritisch kijken naar de mix van de componenten en elke component apart, komt innovatie en voorsprong op de concurrentie op gang. In dit blok aandacht voor de learnings vanuit verschillende sectoren, de (veranderende?) rol van de telecomsector, innovatie als gevolg van bovengenoemde mix en de maatschappelijke uitdagingen.

Need-to-know informatie, Virtueel netwerken en veel meer...

Kenmerkend voor de congressen van Telecompaper zijn de uitgebreide netwerkmogelijkheden. Ook tijdens dit virtuele event bieden we deze mogelijkheden. Kom in contact met deelnemers en partners op een van de volgende manier.

Meer informatie of sponsor worden?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.