Telecom Insights 2022

Woensdag 25 mei 2022

Connectiviteit als belangrijkste randvoorwaarde voor digitalisering en innovatie

Telecom Insights 2022 is een fysiek congres in Bussum – Spant!. In één dag discussiëren we over de stand van zaken en over de kansen en uitdagingen van de komende tijd. De dag is in drie blokken verdeeld, waarbij de pauzes en de afsluitende borrel veel ruimte bieden om te netwerken. Interactie staat de hele dag centraal. Tijdens de blokken zit het publiek rondom een grote centrale tafel, waarbij de talkshow als voorbeeld geldt. Aan tafel leidt gastheer Joep Stassen het gesprek met – per blok wisselende – gasten. Daarbij is het publiek ook deelnemer.

Snel naar

Sfeerimpressie 2022

Video afspelen

Sfeerimpressie 2020

Telecompaper Innovation Award

De inschrijving voor de Telecompaper Innovation Award is gesloten.

 • De TP Innovation Award wordt op 25 mei uitgereikt tijdens het Telecom Insights 2022 congres in Bussum. We zijn hiervoor op zoek naar start-ups die zich bezig houden met innovatieve oplossingen met een telecom component. We denken bijvoorbeeld aan oplossingen die gebruik maken van sensoren, drones, cloud, AI, VR of big data. De oplossingen moeten gerelateerd zijn aan de onderwerpen zorg, entertainment, industry 4.0 of de veranderingen in werken en de maatschappij als geheel door digitalisering.
 • Telecompaper kiest vijf start-ups die een goed voorbeeld zijn van het samenspel tussen telecom en innovatie. Die vijf start-ups mogen gratis naar ons congres komen. Op ons congres krijg je de kans om aan een divers publiek je product/oplossing te laten zien en tevens te netwerken met deelnemers uit vele verschillende sectoren, zoals de overheid, telecom operators, consultancies, investeerders en de media.
 • Op de dag zelf zullen de bezoekers uit deze vijf een winnaar kiezen. De winnaar krijgt een stand in het Holland Paviljoen op het startup onderdeel van het Mobile World Congres, 4YFN, in Barcelona in 2023/24 alsmede een EUR 1.000 reiskosten vergoeding voor de trip naar Barcelona.

TP: Innovation award prijs 'deelname aan het NL paviljoen op 4YFN'
mede mogelijk gemaakt door Enterprise Summit

Programma

We leven in het tijdperk van de digitale revolutie, waarbij de vier componenten Cloud (applicaties), IoT (chips, devices, sensoren), Analyse (AI, Big data, machine learning) en Connectiviteit (fiber, 5G) de aanjagers zijn. Digitale technologieën veranderen onze samenleving in een rap tempo. Dat geldt voor economische sectoren, voor de overheid, voor de zorg, voor het huishouden, kortom voor alle onderdelen van de samenleving. Dit gegeven is uitgangspunt om te kijken wat dat voor consequenties heeft voor de telecomsector. Op zoek naar de kansen en bedreigingen in een aantal verticals, te weten het privéleven thuis, de zorg, het werk en de industrie.

WELKOM

10:00-10:25

 • Dagvoorzitter Joep Stassen heet alle deelnemers welkom en opent de dag.
 • Ed Achterberg, CEO van Telecompaper, presenteert een startpunt voor de verschillende onderwerpen die gedurende de dag aan bod komen, gebaseerd op de expertise van Telecompaper.

TAFEL 1 - DIGITALISERING, INDUSTRIE v4.0

10:25-11:00

De vierde industriële revolutie is de digitale revolutie en we zitten er midden in. De samenleving digitaliseert in alle facetten. Kenmerkend voor een revolutie is dat de kaarten opnieuw worden geschud: nieuwe partijen staan op, nieuwe producten en diensten, etc. Hier aan tafel zoomen we in op de belangrijkste drijvers van de digitale revolutie zoals we die nu zien.

 • De voortdurende vernieuwing op het gebied van cloud, IoT, chips, devices, AI, Big data, machine learning en connectiviteit zorgen steeds voor nieuwe zuurstof voor de digitale revolutie. 
 • Het tempo van de revolutie hangt samen met de componenten Cloud, IoT, Analyse en Connectiviteit. De chipindustrie is één van de belangrijkste factoren.
 • Intelligence als ingrediënt voor innovatie.

Tafelgasten

 • Jan Piet Nelissen (Partner Deloitte)
 • Rob Hoeben (Senior Director of Marketing & Portfolio Management at NXP Semiconductors)
 • Jeroen van Winden (Chief Technology Officer Esri)

KEYNOTE

11:00-11:20

 • Babak Fouladi (KPN CTO) geeft een update over de strategie van KPN, toegespitst op de versnelde verglazing van Nederland. Met ruim 3,2 miljoen FTTH-lijnen voert KPN de markt aan, maar de concurrentie wordt almaar heviger.

TAFEL 2 - TELECOM

11:20-12:00

De telecomindustrie investeert miljarden in lokale, regionale en landelijk dekkende vaste en mobiele netwerken. Deze netwerken vormen de basis van de connectiviteit voor vele miljoenen aansluitingen, alles gericht op de overdracht van data. Daarmee speelt connectiviteit een centrale rol in de digitalisering.

 • In ruim 15 jaar heeft de helft van de Nederlandse huishoudens een glasvezelaansluiting. In de komende vier jaar wordt de andere helft verglaasd. Daarnaast ligt er in Nederland een zeer goed kabelnetwerk. De Nederlandse huishoudens hebben straks keuze uit twee, drie misschien wel vier vaste aansluitingen van hoge kwaliteit.
 • Op mobiel vlak behoort het aanbod in Nederland eveneens tot de wereldtop. Het is echter wat stil als het gaat om de volgende generatie: 5G. Hoe kunnen we dat verklaren en hoe past dat in de digitale revolutie?
 • Connectiviteit is één van de vier componenten van de digitale revolutie. Is de telecomsector een innovator die zorgt voor versnelling, of een volger? 

Tafelgasten / Sprekers o.a.

 • Ed Boerema (Country Managing Director Cellnex Netherlands)
 • Toon Norp (TNO ICT Sector Manager Telecom)
 • Albert Vergeer (COO bij Delta Fiber)
 • Joost Steltenpool (EVP Fixed Access Networks bij KPN)

PAUZE / NETWERKEN - 12:00-13:05

TAFEL 3 - HOME / ENTERTAINMENT

13:05-13:45

De afgelopen twee jaar hebben we dankzij de coronapandemie meer dan ooit thuis gezeten. Dankzij de lockdowns en het bijbehorende sluiten van alle niet-essentiële winkels en instellingen, waren we aangewezen op ons eigen thuis. Daardoor is het landschap flink veranderd: We streamen en gamen meer dan ooit en investeerden ook flink in het slimmer maken van onze huizen. 

 • Het aanbod van Video on Demand is volledig geïntegreerd in het tv-aanbod. Vrijwel maandelijks start er een nieuwe VoD-aanbieder, elke contenteigenaar start een eigen dienst. Gaan we er als consument op voor- of achteruit?
 • Anders dan VoD ontwikkelt de game sector zich in een eigen vertical, hoewel de eindgebruiker voor beide een scherm en een internetverbinding nodig heeft. Gaming raakt dan ook steeds meer geïntegreerd in het aanbod van de telecomsector. 
 • Het entertainmentaanbod kan in Nederland via state-of-the-art netwerken tot ieder huis worden gebracht. Aan welke knoppen kan de telecomsector, de VoD-sector of de gamingsector draaien zodat de connectiviteit ook binnenshuis optimaal is? Ofwel hoe staat het met de component ‘Connectiviteit’ in de digitalisering van het huishouden?

Tafelgasten

 • Koen Schobbers (Koenz, TEDx Speaker)
 • Kenny Henderyckx (Telenet)
 • Ton Koonen (Hoogleraar TUe)
 • Niels Baas (NLziet)

KEYNOTE

13:45-14:05

Paul Naastepad ( Algemeen directeur Eurofiber Nederland ) geeft een update hoe we door middel van de inzet van digitale mogelijkheden stappen kunnen zetten in de wereldwijde vraagstukken.

TAFEL 4 - ZORG

14:05-14:45

Eén van de meest prominente plekken waar de digitalisering voor grote progressie kan zorgen, is in de zorg. Door processen aan de hand van digitale mogelijkheden opnieuw in te richten, krijgt ook de gezondheidszorg een heel nieuw karakter, althans in theorie. We moeten dan denken aan beter maatwerk, gezondheidskunde boven geneeskunde, maar er worden ook grote stappen gemaakt in de vorm hoe dit werk geleverd wordt.

 • De zorg verandert in hoog tempo door de invloed van digitalisering. Is elke speler, van ziekenhuis tot patiënt en van zorgverzekeraar tot bijvoorbeeld voedingsdeskundige, een eigen ontwikkeling aan het doormaken? Of zit hier een coördinatie achter?
 • In het kader van voorkomen is beter dan genezen: In plaats van wachten totdat een individu een patiënt wordt, biedt de inzet van digitale mogelijkheden grote kansen tot geheel nieuwe trajecten. 
 • Wat is de rol van telecom in deze digitalisering en gaat 5G hierin een nieuwe rol spelen?

Tafelgasten / Sprekers o.a.

 • Lucien Engelen (Strategist health & innovation for Deloitte)
 • Vinood Mangroelal (Executive Vice President of KPN Health)
 • Paul Naastepad (Algemeen directeur Eurofiber Nederland)

PAUZE / NETWERKEN - 14:45-15:45

UITREIKING TP INNOVATION AWARD 2022

15:45-16:05

TAFEL 5 - WORK

16:05-16:50

De coronapandemie en de digitalisering van de samenleving heeft op het gebied van werk en industrie gezorgd voor grootschalige veranderingen. Thuiswerken heeft in veel sectoren haar entree gemaakt. In kantooromgevingen wellicht voorspelbaar, maar er ook in de industrie worden processen anders ingericht. 

 • Hoe gaat het verder met de digitalisering van de kantooromgeving, al dan niet thuis?
 • Een zeer in het oog springende verandering was de afname van de files. Digitalisering en dan vooral de innovatie moeten leiden tot oplossingen voor veel meer vraagstukken. 
 • Met de komst van 5G zou er met name in de industrie veel efficiencyslagen kunnen worden gemaakt, zo werd de afgelopen jaren (ook op onze congressen) voorspeld. Het lijkt wat stil op dat vlak. Hoe staat het met de component ‘Connectiviteit’ in de digitalisering van de industrie?

Tafelgasten

 • Remco de Kramer (Product Marketing Manager Modern Work Microsoft
 • Daniëlle Snellen (Adjunct afdelingshoofd Verstedelijking en Mobiliteit bij het Planbureau voor de Leefomgeving)
 • Eildert van Dijken (Principal consultant Strict)
 • Egbert Kroon (Director B2B Development & Innovations T-Mobile)

BORREL - 16:50+

Tickets

Prijzen voor Telecom Insights 2022 zijn afhankelijk van het tijdstip van aanschaf (zie hieronder welke optie beschikbaar zijn). Voor de overheid hanteren we een speciaal tarief van EUR 225. Waarbij we uiteraard hopen dat iedereen graag elkaar weer ziet en spreekt, bieden we ook de mogelijkheid aan om Online het evenement te volgen via statische camera’s. Je selecteert dan Ticket – Online Only.

Summer Bird
EUR 295

Verlopen

Regular Bird
EUR 395

 t/m 24 Mei 2022

Late Bird
EUR 495

25 Mei 2022

Overheid
EUR 225

Altijd

Early Bird
EUR 247

Tot 1 Juli

Online Only
EUR 195

 t/m 24 Maart

Sprekers

Op Telecom Insights 2022 zullen de volgende mensen deelnemen aan de tafeldiscussies. 

Babak Fouladi

Babak Fouladi has been appointed as member of the Board of Management of KPN as Chief Technology & Digital Officer as of 1 December 2019. In this function he is responsible of KPN’s response to ever rapidly changing technologies and digitalization of processes and services.

20220520-Paul Naastepad

Paul Naastepad

Paul Naastepad (1963) is Managing Director van Eurofiber Nederland. Paul heeft brede international ervaring in de ICT sector. Hij werkte onder meer in directiefuncties bij AT&T, Vodafone en Emtelle. Zijn laatste functie vóór Eurofiber was als CEO van XS4ALL.

Jan Piet Nelissen

Jan-Piet Nelissen is a Partner and leads the Monitor Deloitte Strategy Offering in Deloitte Netherlands and is a core member of the TMT (Telecom, Media and Technology) team. Jan-Piet has 20 years of experience in strategy consulting with expertise in strategy, marketing, sales and customer interaction. He also focusses on innovative domains such as 5G and Cloud.

Albert Vergeer

Albert Vergeer is Chief Operating Officer at DELTA Fiber, a key telecom player in the Netherlands and fast mover in fiber roll-out. As COO, he is responsible for all activities to get new consumers and business customers to the fiber optic network. DELTA Fiber’s network now has almost 1 million connections.

Ed Boerema

Ed Boerema is Country Managing Director voor Cellnex Telecom Nederland. Verantwoordelijk voor de positionering van Cellnex Telecom in Nederland. Cellnex bezit ca. 4.000 mast- en torensites in Nederland en levert colocatie diensten aan alle telecom en broadcast operators.

Remco de Kramer

Remco de Kramer is Product Marketing Manager at Microsoft. By connecting people and technology he facilitates companies to thrive in a new world of hybrid work. Enabled by the Microsoft 365 productivity cloud with Microsoft Teams as the front-end for work, adopted by over 250 million active users. Prior to joining Microsoft, Remco worked for 10+ years in the telco industry.

Rob Hoeben

Senior Director of Marketing & Portfolio Management at NXP Semiconductors.

Vinood Mangroelal

Vinood Mangroelal is Executive Vice President of KPN Health. In this function he is responsible for this growth area of KPN Business Market, with the ambition keep healthcare accesible, digital and personal.

Jeroen van Winden

Jeroen van Winden is Chief Technology Officer bij Esri Nederland. Binnen de overheid, het bedrijfsleven en universiteiten adviseert hij op strategisch niveau over de inzet van geografische informatie, ter ondersteuning van de digitale transformatie waarmee alle organisaties te maken krijgen.

Joep Stassen

Joep Stassen is corporate comedian. Hij maakt dankbaar gebruik van zijn dubbele achtergrond: die van stand-up comedian en bedrijfskundige. In de rol als dagvoorzitter: hij maakt het leuk en zinvol tegelijk. Stand-up comedy leerde hij bij de Comedytrain. 

Ed Achterberg

Ed Achterberg heeft Telecompaper in 2000 opgericht. Zijn focus ligt op het leveren van diepteanalyses over trends in de Benelux en de west Europese industrie. Hij heeft een Master of Science degree van de Technische Universiteit Delft.

Lucien Engelen

CEO @Transform.Health / Strategist health(care) innovation for Deloitte C4E and @Erasmus University Medical Center, @Laurentius Medical Center and @HIMSS

Eildert van Dijken

Eildert van Dijken is Principal Consultant bij Strict, waar hij zich bezighoudt met projecten rondom 5G visie en strategie, mobiliteit, security, capaciteit en indoor oplossingen. Eildert heeft inhoudelijke trainingen op het gebied van datacom en IP, WiFi, telefonie, GSM, 4G en 5G ontwikkeld en gegeven. Hij publiceert regelmatig over ontwikkelingen rondom IoT, LTE, WiFi en 5G.

Toon Norp

Toon Norp is Senior Business Consultant bij TNO. Toon adviseert operators, overheid en bedrijven op gebied van mobiele telecommunicatie. Als voorzitter van de 3GPP diensten werkgroep was hij verantwoordelijk voor het specificeren van de eisen aan 5G. Daarnaast heeft hij diverse industriesectoren betrokken bij de standaardisatie van 5G. 

Daniëlle Snellen

Dr. ir. Daniëlle Snellen is adjunct afdelingshoofd Verstedelijking en Mobiliteit bij het Planbureau voor de Leefomgeving. In de afgelopen jaren heeft ze o.a. meegewerkt aan een onderzoek naar de gevolgen van thuiswerken voor wonen, werken en mobiliteit en een signalenrapport over de impact van ICT op mobiliteit.

 

Koen Schobbers

Koen Schobbers helps companies and organisations to make use of the gaming and esports industry in their strategy. He guides clients in making short- and long-term strategies to increase their outreach, gain reputation and be relevant for future generations. And to understand how to leverage gaming & esports as a vehicle for marketing and sales with minimal uncertainty. Clients include Vodafone, KIA Motors, Acer, NOC*NSF,, Rotterdam Ahoy, Royal Netherlands Air Force, KNVB, KNMV, Populous, Royal Netherlands Navy and municipalities

Niels Baas

Niels Baas is sinds 2014 managing director van NLZIET, het gezamenlijke online videoplatform van de NPO, RTL en Talpa. Niels Baas is specialist op het gebied van startups, technologie, media en entertainment. In het verleden werkte hij voor verschillende internationale uitgevers, omroepen en bedrijven, zoals Sanoma, Viacom International, MTV Mobile en Infostrada.  

Ton Koonen

Ton Koonen has been Full Professor at Eindhoven University of Technology (TU/e), Eindhoven, The Netherlands, since 2001. From 2004 to 2021, he was the Chairman of the group Electro-Optical Communication Systems and from 2012 to 2020, he was Vice-Dean of the Department Electrical Engineering, responsible for research affairs.

Egbert Kroon

Director B2B Development & Innovations T-Mobile Nederland

Joost Steltenpool

Joost Steltenpool is EVP Fixed Access Networks bij KPN. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de planning en uitrol van het vaste netwerk van KPN, waarbij de focus op het vervangen van het kopernetwerk door toekomstvast glasvezel ligt.

Kenny Henderyckx

Kenny Henderyckx is verantwoordelijke voor Corporate Development bij Telenet. Kenny is een van de voortrekkers binnen Telenet op het vlak van productontwikkeling en innovatie, met heel wat strategische kennis en inzichten op het vlak van digitaliseringstoepassingen binnen een thuisomgeving. Zo stond Kenny mee aan de tekentafel van enkele smart home toepassingen en van de VR playground The Park.

Need-to-know informatie, Netwerken en veel meer...

Kenmerkend voor de congressen van Telecompaper zijn de uitgebreide netwerkmogelijkheden. Ook tijdens dit event bieden we deze mogelijkheden.

Locatie

Spant! Bussum is een congrescentrum in Bussum. Het gebouw bevindt zich aan de Doctor Abraham Kuyperlaan 3 in Bussum, Spant! beschikt over een ruime parkeergelegenheid in directe omgeving van het gebouw. (400 plaatsen)

Spant Bussum
Abraham Kuyperlaan 3 / 1402 SB  BUSSUM / +31 35-6933254

Parkeren
U kunt gratis parkeren in de directe omgeving van het gebouw (400 plaatsen). Oplaadpunten voor de elektrische auto aan de voorkant van het pand.

OV
Spant! is gelegen nabij het treinstation Bussum Zuid. Vanaf dit station is het 15 minuten lopen naar Spant!.
Volg vanaf het station de rode tegels naar Spant! Bus 107 of 320 hebben haltes in de nabijheid van het gebouw.

Lees je alvast in over digitalisering & innovatie

Vorig jaar hebben we – virtueel – stil gestaan bij de introductie van 5G in de Nederlandse markt. Lees hieronder wat een aantal sprekers en Telecompaper hierover hebben gezegd. Deze artikelen zijn te lezen op de website van Telecompaper (registratie verplicht). Klik op de naam om artikel te lezen.

"..Eurofiber werkt aan 5G capaciteit nodig voor de groei van de netwerken.."
"..Alcadis zet volgend jaar in op bedrijfs-kritische netwerken en Private 5G.."
"..T-Mobile Nederland biedt inmiddels landelijke dekking voor 5G. .."
"..Het gaat bij 5G om de toepassingen, niet om de techologie. .."
"..Gigabit connectiviteit is in opkomst. Binnen 1 à 2 jaar wordt het normaler.."
"..In 2021 verbreedt en verdiept Eurofiber zijn fijnmazig netwerk.."
"..Grootste obstakel bij Smart City is organisatorisch. .."
"..Ik denk dat Nederland is beter af met één 5G netwerk dan drie.. "
"..grootste kans voor KPN is helpen door te bewegen naar de Future of Work.."
"verslimming gecombineerd met verduurzaming, zal speerpunt gaan worden.."
"..Laten we eerst 5G voor mensen uitrollen als fixed wireless-oplossing..”
"..voor goed functioneren 5G samenwerking binnen ecosystemen nodig..”

Partners en sponsors 2022

Onze partners en sponsor voor Telecom Insigths 2022 zijn: 

Kennispartner

Partners

Sponsors

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.