WEBINARS
CONSUMER INSIGHTS

In de serie Consumer Insights kijken we naar onderwerpen zoals bundeling, video, content, etc. 

Snel naar

Inhoud

  • De grote spelers als KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest/T-Mobile zijn in een groot aantal gemeenten aan het uitrollen. Daarachter een groot aantal regionale en lokale partijen, in totaal zijn er meer dan dertig FTTH-netwerkeigenaren in Nederland actief.
  • Nederland verglaast, zowel tot aan de straatkast als tot in huis. Landelijk is een groot aantal spelers actief, maar deze markt kenmerkt zich juist ook door de vele kleine spelers. Hoe ziet het landschap eruit, welke partijen zijn actief? Wat is de dynamiek tussen deze partijen, waar zit de concurrentie, waar de samenwerking?
  • Dé glasvezelklant – Wat zijn de kenmerken van glasvezelklanten? Laten ze DSL of juist kabel achter zich, kiezen ze allemaal voor de snelste en duurste pakketten en welke doelgroep zit vooral op glasvezel?
  • Het tempo op de Nederlandse FTTH-markt wordt voor een groot deel bepaald door KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest Capital/T-Mobile.
  • In welk krachtenveld bevindt de FTTH-markt zich? Wie zijn de concurrenten, wat is mogelijke substitutie en hoe zit het met regulering? We gaan specifiek in op de consolidatieslag, die in 2020 op gang is gekomen.

INSCHRIJVEN

Gedurende een jaar organiseren we een aantal webinars om de ontwikkelingen in de markt te schetsen. Hieronder vind je de beschikbare webinars met een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen, datum, tijdstip, taal en welke sprekers de webinar verzorgen. Je kunt vooraf via mail en tijdens het webinar via het platform jouw vragen stellen. Mail ze en we proberen ze in het verhaal in te passen. Kan je niet live meeluisteren? Het webinar is nadien ook on demand te beluisteren.

Diverse data

HousEhold Connected

Inhoud

Nu miljoenen huishoudens worden voorzien van FTTH en DSL gaat verdwijnen, zal de concurrentie om de breedband klant toenemen. Alle nieuwe FTTH aanbieders willen natuurlijk zoveel mogelijk klanten aansluiten. Het gross van de FTTH overstappers komen van DSL, maar ook van kabel. Hoe ziet de markt erop dit moment uit? We schetsen een duidelijk beeld hoe huishoudens zijn aangesloten en welke trend zichtbaar waren in het afgelopen jaar. We laten zien hoe, afhankelijk van leeftijd, type huishouden, gezinssamenstelling, etc, de consument keuzes heeft gemaakt qua snelheid van pakket of kosten per jaar. Er zijn duidelijke verschillen te zien per provider.

Waar is de klant in geïnteresseerd?

Wil iedereen 1 Gbps en moet het glas zijn? En welke diensten worden afgenomen? Na jaren van het bundelen van diensten, zie we dat het tempo van ontbundelen versnelt. Een huishouden neemt steeds minder diensten af. Betreft dit enkel telefonie en televisie, of sneuvelt ook de FMC combi? We zien een duidelijk verschil tussen de leeftijd in wens en gedrag. Qua ontbundeling is vaste telefonie koploper, maar we zien ook het tempo bij TV toenemen. Dit uiteraard als gevolg van de stijgende interesse in streaming services zoals Netflix, Disney+, HBO Max, Viaplay, SkyShowtime, etc. 

Aansluiting binnenshuis?

Aansluiten met een goede breedband verbinding is belangrijk, maar net zo belangrijk is hoe het binnen het huis is geregeld (Wifi).  En met de aandacht voor thuiswerken is een goede verbinding essentieel. Welke trends zien we daar? Is upload belangrijk?

Waarom luisteren?

Met dit interactieve webinar weet je precies hoe de huishoudens zijn aangesloten en wat de verwachting is hoe de concurrentie in breedbandland zich de komende jaren zal ontwikkelen.

Een must-see-hear voor iedereen werkzaam in (of voor) de telecomsector, bedrijven die bezig zijn met uitrol bij FTTH, maar ook voor Hilversum is dit een interessant webinar. En wil je als adviseur, mediabedrijf of toeleverancier de juiste snaar raken bij je klant, ook dan is dit webinar een aanrader. 

Sprekers

Ed Achterberg

MEI 2024

21 NOVEMBER 2024

Diverse data

VIDEO INSIGHTS

Inhoud

Het consumentengedrag met betrekking tot videokijken is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Het traditionele TV-pakket aanschaffen via de operator is niet langer vanzelfsprekend. Naast reguliere abonnementen zijn we massaal gaan kijken naar videostreamingdiensten zoals Netflix, Videoland, Apple TV, Amazon Prime, HBO Max, enzovoort.

Markt in beweging

Deze markt is hectisch, en niet alle streamingdiensten presteren even goed. Het blijft een uitdaging om voldoende momentum te creëren, en de handel in sportrechten zorgt vaak voor extra dynamiek in de markt. De grote smart-tv in de woonkamer is natuurlijk ideaal om video te bekijken, maar tablets en smartphones worden ook veel gebruikt. 

Dit jaar krijgen we in Nederland steeds meer te maken met HVOD (Hybrid) diensten naast SVOD. Dit zijn streamingdiensten met een relatief laag tarief, maar met advertenties. Zal dit in Nederland leiden tot een toename van het aantal abonnees? En hoeveel zorgen moeten de bestaande omroepen zich maken? Kijken we straks nog wel gewoon TV, of halen we alles bij de streaming videoaanbieders?

Wat gaan we vertellen?

In dit webinar nemen we de luisteraars mee in deze spannende en complexe wereld. We bespreken hoe de markt eruitziet, wie de belangrijkste spelers zijn, en wat het huidige en toekomstige consumentengedrag is. We baseren ons op onze rapporten over te tv en video market en onderliggende databases, aangevuld met actuele ontwikkelingen die we voor de luisteraars zullen duiden.

Voor wie is de webinar interessant?

Dit webinar wordt twee keer per jaar gegeven en is een must voor iedereen die inzicht wil hebben in de videomarkt in Nederland. En wil je als adviseur, mediabedrijf of toeleverancier de juiste snaar raken bij je klant, ook dan is dit webinar een aanrader. 

Sprekers

Ed Achterberg

10 juLi 2024

21 november 2024

TERUGLUISTEREN

Het is mogelijk vorige edities terug te luisteren. Voor alle edities geldt dat je je moet registeren. Bij de opties KOOP TICKET / BUY TICKET zijn er kosten verbonden aan het terugluisteren. Bij LUISTEREN is het terugluisteren gratis. 

Bundelen in NLD

08/10/2020 – Waar staan we met bundelen en wat zijn de trends? En de toekomst?

Kleur van Huishouden

16/04/2020 – Hoe combineren NL-huishoudens hun telecomdiensten? 

Video Update 2019-Q3

07/11/2019 – Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse video markt OTT, Netflix, etc.

Global Video goes D2C

06/06/2019 – Insight in the global videomarket going D2C. From a Dutch perspective.

Video Update 2019-Q1

09/05/2019 – Wat zijn de ontwikkelingen op de Video markt door komst van OTT?

Strijd om kijker

24/01/2019 – OTT / Video markt verwelkomt nieuwe providers. Wie wint?

Streaming Insider

20/05/2021 – Q&A met een insider uit de sector: Jaap Bruijnen van Pathé Thuis. De streamers zagen aan de poten van de video-distributie. Na de videotheek zijn nu de bioscoop en de operators aan de beurt. De consument heeft het luxe-probleem dat stapelen is gaan heten: hoeveel abonnementen kan hij aan? De operators worden geconfronteerd met ‘cord cutting’, een verschijnsel dat we nog maar beperkt zien maar de dreiging is fors. Wat gebeurt er allemaal op het slagveld waar de streamers en de traditionele broadcasters en operators elkaar treffen? Hoe gaat de markt voor traditionele televisie de komende jaren veranderen en wat betekent de dreiging van cord cutting voor de operators?

MArktonderzoek - CONSUMER INSIGHTS

Met het Telecompaper Consumer Insights panel krijgt u unieke consumenteninzichten. Een groot aantal Telecompaper rapporten zijn gebaseerd op de meningen van zo’n 30.000 consumenten die elke maand zo’n 100+ vragen beantwoorden over hun gebruik van mobiele telefonie, breedbandverbindingen, vaste telefonie en TV, inclusief details over hun huidige situatie, koopgewoonten, gebruik en churn.

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.