WEBINARS
CONSUMER INSIGHTS

In de serie Consumer Insights kijken we naar onderwerpen zoals bundeling, video, content, etc. 

Snel naar

Inhoud

 • De grote spelers als KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest/T-Mobile zijn in een groot aantal gemeenten aan het uitrollen. Daarachter een groot aantal regionale en lokale partijen, in totaal zijn er meer dan dertig FTTH-netwerkeigenaren in Nederland actief.
 • Nederland verglaast, zowel tot aan de straatkast als tot in huis. Landelijk is een groot aantal spelers actief, maar deze markt kenmerkt zich juist ook door de vele kleine spelers. Hoe ziet het landschap eruit, welke partijen zijn actief? Wat is de dynamiek tussen deze partijen, waar zit de concurrentie, waar de samenwerking?
 • Dé glasvezelklant – Wat zijn de kenmerken van glasvezelklanten? Laten ze DSL of juist kabel achter zich, kiezen ze allemaal voor de snelste en duurste pakketten en welke doelgroep zit vooral op glasvezel?
 • Het tempo op de Nederlandse FTTH-markt wordt voor een groot deel bepaald door KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest Capital/T-Mobile.
 • In welk krachtenveld bevindt de FTTH-markt zich? Wie zijn de concurrenten, wat is mogelijke substitutie en hoe zit het met regulering? We gaan specifiek in op de consolidatieslag, die in 2020 op gang is gekomen.

INSCHRIJVEN

Gedurende een jaar organiseren we een aantal webinars om de ontwikkelingen in de markt te schetsen. Hieronder vind je de beschikbare webinars met een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen, datum, tijdstip, taal en welke sprekers de webinar verzorgen. Je kunt vooraf via mail en tijdens het webinar via het platform jouw vragen stellen. Mail ze en we proberen ze in het verhaal in te passen. Kan je niet live meeluisteren? Het webinar is nadien ook on demand te beluisteren.

10 februari 2022

CONSUMER INSIGHT
VIDEO trends

Inhoud

In dit webinar zoomen we in op de ontwikkelingen van kijkgedrag van de Nederlandse consument. We kijken nauwelijks nog lineair TV, maar spenderen wel uren achter de TV. Wat kijken we? En wie zijn in Nederland de grote spelers bij OTT?  We kijken niet alleen naar de marktaandelen maar proberen ook te duiden hoe het gedrag van de consument verandert. 

In dit webinar presenteren we de belangrijkste bevindingen uit onze eigen marktanalyse en -onderzoek. We nemen je mee in marktontwikkelingen en het kijkgedrag van de Nederlandse videoconsument. Dit webinar is relevant voor iedereen werkzaam in de telecom- en mediasector, adverteerders, sectoreconomen en -analisten.

We bespreken onder meer:

 • Een overzicht van de actuele spelers op de markt
 • De markt in cijfers: aantal abonnee’s en omzet
 • Stapelen van diensten en potentie voor nieuwe spelers
 • Cord cutten, het einde van lineare TV?
 • Kijkgedrag, wat kijkt men en hoe kiest men?
 • Concurrentie vanuit TVOD (transactioneel video on demand) en Advertising video on demand
 • Een detailanalyse van de nieuwe spelers die de Nederlandse markt gaan betreden.

Sprekers

bart kooning

Inschrijven

TERUGLUISTEREN

Het is mogelijk vorige edities terug te luisteren. Voor alle edities geldt dat je je moet registeren. Bij de opties KOOP TICKET / BUY TICKET zijn er kosten verbonden aan het terugluisteren. Bij LUISTEREN is het terugluisteren gratis. 

Streaming Insider

20/05/2021 – Q&A met een insider uit de sector: Jaap Bruijnen van Pathé Thuis. De streamers zagen aan de poten van de video-distributie. Na de videotheek zijn nu de bioscoop en de operators aan de beurt. De consument heeft het luxe-probleem dat stapelen is gaan heten: hoeveel abonnementen kan hij aan? De operators worden geconfronteerd met ‘cord cutting’, een verschijnsel dat we nog maar beperkt zien maar de dreiging is fors. Wat gebeurt er allemaal op het slagveld waar de streamers en de traditionele broadcasters en operators elkaar treffen? Hoe gaat de markt voor traditionele televisie de komende jaren veranderen en wat betekent de dreiging van cord cutting voor de operators?

Bundelen in NLD

08/10/2020 – Waar staan we met bundelen en wat zijn de trends? En de toekomst?

Kleur van Huishouden

16/04/2020 – Hoe combineren NL-huishoudens hun telecomdiensten? 

Video Update 2019-Q3

07/11/2019 – Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse video markt OTT, Netflix, etc.

Global Video goes D2C

06/06/2019 – Insight in the global videomarket going D2C. From a Dutch perspective.

Video Update 2019-Q1

09/05/2019 – Wat zijn de ontwikkelingen op de Video markt door komst van OTT?

Strijd om kijker

24/01/2019 – OTT / Video markt verwelkomt nieuwe providers. Wie wint?

MArktonderzoek - CONSUMER INSIGHTS

Met het Telecompaper Consumer Insights panel krijgt u unieke consumenteninzichten. Een groot aantal Telecompaper rapporten zijn gebaseerd op de meningen van zo’n 30.000 consumenten die elke maand zo’n 100+ vragen beantwoorden over hun gebruik van mobiele telefonie, breedbandverbindingen, vaste telefonie en TV, inclusief details over hun huidige situatie, koopgewoonten, gebruik en churn.

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.