Next Generation Connectivity

Telecom Insights 2023 is wederom in Spant!, Bussum. In één dag discussiëren we over de stand van zaken en over de kansen en uitdagingen van de komende tijd. De dag is in drie blokken verdeeld, waarbij de pauzes en de afsluitende borrel veel ruimte bieden om te netwerken. Interactie staat de hele dag centraal. Gastheer is wederom Joep Stassen.

De focus dit jaar zijn de next-generation netwerken. Zowel vast via FTTH en HFC, maar zeker ook mobiel 5G, Satelliet, FWA. Deze netwerken zijn een belangrijke voorwaarde voor digitalisering en innovatie. Welke nieuwe diensten worden mogelijk? En zijn gewenst? En hoe kunnen we zorgen dat dit duurzaam gebeurd? Dat gaan we met elkaar bespreken.

Snel naar

Sfeerimpressie 2023

Het congres is voorbij en we hebben weer een fantastisch evenement gehad met 275 deelnemers. Volgend jaar organiseren we Telecom Insights 2024 op woensdag 5 juni 2024. Als je meer informatie wilt over dit evenement in 2024, laat het ons dan weten. We horen graag van je!

Sprekers

We zijn druk bezig met het samenstellen van programma en sprekers voor Telecom Insights 2023.
Suggestie?
Neem dan contact met ons op.

Joost Farwerck

Sinds 2019 is Joost Farwerck  CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN. Voorheen was Farwerck bij KPN Chief Operating Officer (sinds september 2014) en de interim CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. Sinds april 2013 maakt Farwerck deel uit van de Raad van Bestuur. Hij werkt sinds 1994 bij KPN.

Jan Piet Nelissen

Jan-Piet Nelissen is Partner en leidt de Monitor Deloitte Strategy Offering bij Deloitte Nederland en is kernlid van het TMT  team. Jan-Piet heeft 20 jaar ervaring in strategy consulting met expertise in strategie, marketing, sales en klantinteractie. Hij richt zich ook op innovatieve domeinen zoals 5G en Cloud.

Ed Achterberg

Ed Achterberg heeft Telecompaper in 2000 opgericht. Zijn focus ligt op het leveren van diepteanalyses over trends in de Benelux en de west Europese industrie. Hij heeft een Master of Science degree van de Technische Universiteit Delft.

Erik Hoving

Erik Hoving is Senior advisor bij Deloitte en member of supervisory board van myTomorrows. In de periode 2012-2017 was hij CTO bij KPN Group. Erik heeft daarvoor gewerkt als CTO bij KPN Mobiel International, CEO bij Zenitel en director bij Arthur D.Little.

Angeline van Dijk

Angeline van Dijk is inspecteur-generaal van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). De RDI houdt toezicht op de digitale infrastructuur. Die is meer dan ooit voorwaardelijk voor ons dagelijks functioneren, innovatie en duurzame economische groei. Als inspecteur-generaal werkt Van Dijk onder meer aan de digitale veiligheid van apparatuur, telecomsecurity en het veilig gebruik van internet.

Marco Visser

Marco Visser is CEO van DELTA Fiber en eindverantwoordelijke voor het bestuur van DELTA Fiber en coördineert de uitvoering van alle bedrijfsprocessen en -werkzaamheden. Hiervoor leidde hij M7 Group, een Europese satelliet-tv provider met in Nederland bekende merken als Canal Digital en Online.nl. Daarvoor werkte Marco Visser in diverse functies bij KPN.

Brechtje Spoorenberg

Sinds maart 2013 is Brechtje Spoorenberg Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij KPN. Ze werkt al sinds 1993 bij KPN en heeft ervaring opgedaan in verschillende functies, waaronder Human Resource Manager, Manager Wholesale Consumer Network Services en Business Connectivity.

Omar Aziz Niamut

As Director of Science at TNO ICT, Omar Aziz Niamut guides TNO researchers in the development of key enabling digital technologies, such as AI, cyber and crypto, data sharing, digital infrastructure and quantum. He has over 20 years of experience in developing media technologies and has over 40 patent applications. 

Leo-Geert van den Berg

Leo-Geert is Director Fixed Networks at VodafoneZiggo. He has over twenty years’ experience in various technical managerial roles, predominantly within telecom. He held several technical management positions, during the 6 years at Liberty as Vice-President in the Technology team. Leo-Geert moved to Ziggo in 2014 and became CTO in 2016. 

Russell Crye

Sinds 2021 is Russell Crye CCO bij Circet Benelux. Met ruim 40 jaar ervaring, is hij een ervaren rot in het vak als het gaat over het aanleggen, beheren en onderhouden van de vitale telecom infrastructuren van morgen. Hij heeft zijn ervaring en kennis o.a. opgebouwd bij het voormalige NKM als operationeel directeur en later commercieel directeur.

Paul van de Wiel

Paul van de Wiel is Business Development director bij Ericsson in Nederland.  Hij is betrokken geweest bij de evolutie van mobiele netwerken en de impact van de technologie op de maatschappij. Met de komst van 5G heeft zijn aandachtsveld zich verbreed naar nieuwe toepassingen en marktsegmenten, zoals missiekritische netwerken voor overheidsinstellingen, logistiek en industrie.

Gerlas van den Hoven

In 2002, Gerlas co-founded Genexis, a company focused on the development of home gateways for fiber-to-the-home. He is currently CEO of Genexis, Genexis is based in 9 countries all over Europe. In addition, he is chairman of NLConnect, which stimulates deployment of fiber-based networks in the Netherlands.

20230214-martijn-nuijten

Martijn Nuijten

Martijn Nuijten is Directeur Strategie bij Eurofiber Group en houdt overzicht over de vier groeimarkten. Eerder werkte Martijn als consultant voor West-Europese telecombedrijven aan een verscheidenheid van commerciële en operationele strategieën.

2023042-jeroen-kleinjan

Jeroen Kleinjan

Jeroen Kleinjan is Managing Director bij ING en is bij de bank wereldwijd verantwoordelijk voor de Telecom sector. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de banking sector en werkt daarvan al ruim 20 jaar met internationale Telecom, Media en Technology bedrijven.

Rudolf van der Berg

Rudolf van der Berg is sinds 2017 verbonden aan Stratix en is per 1 januari 2023 toegetreden als partner van het bedrijf. Zijn expertise en focus liggen op het kruispunt van telecommunicatiebeleid, organisatie en techniek.

Bart Heinink

Bart Heinink is eigenaar en directeur bij Greenet. Een bedrijf dat zich richt op het realiseren van private netwerken. Hij heeft een brede ervaring in de telecommunicatie industrie, zowel in vast, mobiel en breedband op senior management en directieniveau. 

Joep Stassen

Joep Stassen is corporate comedian. Hij maakt dankbaar gebruik van zijn dubbele achtergrond: die van stand-up comedian en bedrijfskundige. In de rol als dagvoorzitter: hij maakt het leuk en zinvol tegelijk. Stand-up comedy leerde hij bij de Comedytrain. 

De Speld

De Speld is een Nederlandse nieuwssatirewebsite. De website publiceert satirische artikelen en video’s die de stijl en inhoud van reguliere nieuwszenders parodiëren. De Speld is in 2007 opgericht door Jochem van den Berg en Melle van den Berg (geen relatie). Sinds de oprichting is de website gevestigd in Amsterdam.

Telecompaper Innovation Award 2023

De TP Innovation Award 2023 zal op 7 juni worden uitgereikt tijdens het Telecom Insights 2023 congres in Bussum. We zijn hiervoor op zoek naar bedrijven die zich bezig houden met innovatieve oplossingen met een telecom component. De oplossingen moeten gerelateerd zijn aan Next Generation Connectivity en diensten. Interesse? En wil je meer informatie over hoe je kunt inschrijven? Geef dan je mail adres door en we nemen contact met je op.

TP: Innovation award prijs 'deelname aan het NL paviljoen op 4YFN'
mede mogelijk gemaakt door Enterprise Summit

Programma

Het Telecom Insights Congres van Telecompaper is hét platform waar we met elkaar kennis en ervaringen uitwisselen en samen een blik op de toekomst werpen. 

Welkom / Inloop

09:30 – 10:00 UUR

Next Generation Connectivity

De Nederlandse telecomsector is op grote schaal aan het investeren in beter, sneller, betrouwbaarder, meer capaciteit, enz. De beschikbaarheid van bandbreedte is enorm in ontwikkeling. De uitrol van FTTH is dagelijks in het nieuws, terwijl de uitrol van Docsis 3.1 nog maar net is afgerond. Nederland loopt achter met 5G, maar de industrie is al bezig met 6G. Satelliet lijkt steeds meer aandacht te krijgen en in Europa is FWA in sommige landen sterk in opkomst. 

De veranderende marktcondities, technologische innovatie en verhoogde concurrentie hebben geleid tot een steeds grotere variëteit aan opties voor eindgebruikers. Hoe past dit allemaal in het ontwikkelingen voor de komende jaren? 

Opening

10:00

Joep Stassen (Dagvoorzitter)

Introductie en welkom

Waar staan we in Nederland anno 2023?

10:10

Ed Achterberg (CEO Telecompaper)

Als CEO van Telecompaper zal Ed Achterberg tijdens het jaarlijkse Telecompaper-congres de aftrap verzorgen. Hij zal inzicht geven in de huidige stand van zaken in het Nederlandse telecomlandschap op basis van de expertises van zijn bedrijf. Door middel van cijfers en grafieken zal Ed laten zien wat er goed gaat en wat minder goed gaat in de sector. Hij zal de trends, ontwikkelingen en vernieuwingen bespreken die momenteel spelen en de impact daarvan op de telecomindustrie in Nederland belichten.

Daarnaast zal Ed tijdens zijn presentatie de vernieuwingen in de telecomsector belichten. Hij zal als voorbode voor de rest van het congres de trends op het gebied van netwerken bespreken en hij zal ingaan op de impact van deze vernieuwingen op de marktdynamiek, de concurrentie en de verwachtingen van consumenten.

Keynote CEO KPN

10:30

Joost Farwerck (CEO KPN)

Waar staat KPN in de concurrerende Nederlandse telecommarkt en wat zijn hun plannen?

Uitdaging voor operators in de (nabije) toekomst

11:00

Jan Piet Nelissen & Erik Hoving (Deloitte)

Een duo-presentatie die zich richt op de uitdagingen waar operators momenteel voor staan nu breedband onbeperkt beschikbaar is en de consument steeds minder merktrouw lijkt te worden.

Future Network Services​

11:25

Omar Aziz Niamut (Director of Science at TNO ICT) 

TNO is de spil in het consortium Future Network Services. Het consortium heeft een nationaal programma uitgewerkt waarin ruim 60 partners de komende 6 jaar intensief met elkaar zullen samenwerken op het gebied van 6G Research & Development en Innovatie (R&D&I).

Omar Niamut zal stil staan bij de technologische veranderingen in communicatie, tussen mensen en machines en tussen verschillende (echte en digitale) realiteiten; daarbij kijkt hij o.m. naar opkomende toepassingen als holografische en multi-modale communicatie in de metaverse en toekomstige toepassingen op basis van smart body wearables en brain-computer interfaces om gedachtes uit te wisselen. Ook reflecteert hij op de integratie van heterogene multi-robot systemen in de samenleving. Daarbij schetst hij wat dit betekent voor aanbieders en gebruikers van de toekomstige diensten, en bovenal wat dit van het netwerk vraagt.

Pauze

11:45 – 12:45 UUR

Future Networks

Maak je klaar voor de toekomst van breedband met onze 4 TEDx-achtige presentaties over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van 1 Gbps-netwerken. Van de snelle uitrol van FTTH tot de opkomst van Docsis 3.1 en nieuwe breedbandnetwerken zoals 5G-private netwerken, FWA en LEO-satelliet

5G en FWA

12:55

Paul van de Wiel (Director Business Development, Ericsson Netherlands)

Binnenkort zal 5G volledig beschikbaar zijn in Nederland. Wat kunnen we leren van andere landen en is er in Nederland een markt voor FWA?

HFC: Wat komt er na 1 Gbps?

13:10

Leo-Geert van den Berg (Director Fixed Networks, VodafoneZiggo)

Op het gebied van download snelheid doet het HFC netwerk niet onder voor FTTH en is vrijwel overal in Nederland beschikbaar. Hoe positioneert VodafoneZiggo zich in de 1 Gbps markt en komt Eurodocsis 4.0 snel naar Nederland?

De waarde van het behouden van assets

13:25

Russell Crye (CCO Circet)

Hoe ziet Circet de ontwikkelingen van 1 Gbps netwerken? Over een paar jaar ligt overal FTTH. En dan?

Private Networks

13:40

Bart Heinink (Directeur Greenet)

Greenet is een actieve speler op de markt voor private (5G) netwerken. Maar waar staan we momenteel in Nederland en welke bedrijven of instellingen hebben baat bij het gebruik van private netwerken?

Panel discussie - 1 Gbps+ netwerken en nu?

13:55

Jan-Piet Nelissen & Joep Stassen (Gespreksleiders)

Martijn Nuijten (Directeur Strategie Eurofiber Group)

Rudolf van der Berg (Partner, Stratix)

In de toekomst hebben huishoudens en bedrijven toegang tot meerdere 1 Gbps+ netwerken, zowel via vaste als draadloze verbindingen. Maar hoe zal de markt zich ontwikkelen richting een eindspel en wat voor prijzen horen daarbij? En belangrijker nog, hoe kunnen providers zich (nog) onderscheiden? Deze vragen zullen worden besproken in deze discussie, waarbij we samen op zoek gaan naar antwoorden en inzichten.

Pauze

14:20 – 15:00 UUR

UITREIKING TP INNOVATION AWARD 2023

15:05

Joep Stassen & Ed Achterberg

Telecompaper reikt de TP Innovation Award 2023 uit: vijf start-ups die op het congres demonstraties geven en de bezoekers de winnaar te kiezen. De winnaar van deze prijs krijgt niet alleen de erkenning van hun innovatieve idee, maar ook de mogelijkheid om in 2024 deel te nemen aan het startup-onderdeel van het Mobile World Congres in Barcelona, het 4YFN, en een stand te krijgen in het Holland Paviljoen. Om de reiskosten te dekken, ontvangt de winnaar ook een vergoeding van EUR 1.000.

Toezicht op het snijvlak van digitalisering en energie

15:20

Angeline van Dijk (Inspecteur-generaal RDI)

Digitale apparaten en technologieën bieden oplossingen voor een duurzame energievoorziening. Dat maakt digitalisering voorwaardelijk voor het welslagen van de energietransitie. Maar dan moet het wel veilig en betrouwbaar zijn. Niet in de laatste plaats op gebied van cybersecurity. Daarom houdt de RDI toezicht op slimme apparaten die zowel aan het elektriciteitsnet als aan het internet gekoppeld zijn. Laadpalen zijn daar een voorbeeld van, net als bijvoorbeeld  warmtepompen, zonne-energiesystemen en thuisbatterijen. Ook de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen binnen de energiesector is essentieel om de continuïteit en de betrouwbaarheid van onze energievoorziening te waarborgen. Angeline van Dijk, inspecteur-generaal van de RDI, zet uiteen hoe toezicht houden op het snijvlak van digitalisering en energie er uit ziet.

Panel discussie - Telecom en duurzaamheid

15:40

Jeroen Kleinjan (MD ING) & Joep Stassen (Gespreksleider)

Gerlas van den Hoven (CEO Genexis)

Brechtje Spoorenberg (Manager MVO KPN)

De paneldiscussie is gericht op het bespreken van de manieren waarop de telecomsector zichzelf opnieuw kan uitvinden om duurzamer te worden. Daarnaast zal ook worden besproken hoe de telecomsector andere sectoren kan helpen bij de transitie naar duurzaamheid door middel van het aanbieden van duurzame oplossingen en technologieën.

Visie Delta Fiber op ontwikkelingen in Nederland

16:00

Marco Visser (CEO DELTA Fiber)

Afsluiting

16:20

De Speld LIVE

Je kent De Speld uiteraard van messcherpe analyses en betrouwbaar nieuws. Met De Speld LIVE komt een ontregelende sensatie naar ’t Spant. We ontvangen berichten uit de buitenwereld, presenteren de nieuwste onderzoeksresultaten en doen iets met kwark. De Speld LIVE is speciaal voor Telecom Insights one-size-fits-all gemaakt.

Borrel

16:40 – 18:00 UUR

Tickets

Prijzen voor Telecom Insights 2023 zijn afhankelijk van het tijdstip van aanschaf (zie hieronder welke optie beschikbaar zijn). Voor de overheid hanteren we een speciaal tarief van EUR 225.

Overheid
EUR 225

Altijd

Early Bird
EUR 225

Tot 31 December 2022

Ticket
EUR 295

t/m 31 Maart 2023

Ticket
EUR 395

 vanaf 1 April 2023

Online Only
EUR 195

 t/m 24 Maart

Late Bird
EUR 495

25 Mei 2022

Need-to-know informatie, Netwerken en veel meer...

Kenmerkend voor de congressen van Telecompaper zijn de uitgebreide netwerkmogelijkheden.
Ook tijdens dit event bieden we deze mogelijkheden.

Partners & sponsors 2023

Telecom Insights 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners en sponsors:

Partners

Sponsors

Mediapartners

Locatie

Spant! Bussum is een congrescentrum in Bussum. Het gebouw bevindt zich aan de Doctor Abraham Kuyperlaan 3 in Bussum, Spant! beschikt over een ruime parkeergelegenheid in directe omgeving van het gebouw. (400 plaatsen)

Spant Bussum
Abraham Kuyperlaan 3 / 1402 SB  BUSSUM / +31 35-6933254

Parkeren
U kunt gratis parkeren in de directe omgeving van het gebouw (400 plaatsen). Oplaadpunten voor de elektrische auto aan de voorkant van het pand.

OV
Spant! is gelegen nabij het treinstation Bussum Zuid. Vanaf dit station is het 15 minuten lopen naar Spant!.  Volg vanaf het station de rode tegels naar Spant! Bus 107 of 320 hebben haltes in de nabijheid van het gebouw.

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft.
Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.