Next Generation Connectivity

Telecom Insights 2023 is wederom in Spant!, Bussum. In één dag discussiëren we over de stand van zaken en over de kansen en uitdagingen van de komende tijd. De dag is in drie blokken verdeeld, waarbij de pauzes en de afsluitende borrel veel ruimte bieden om te netwerken. Interactie staat de hele dag centraal. Gastheer is wederom Joep Stassen.

We werken hard aan het programma, maar de focus dit jaar zijn de next-generation netwerken. Zowel vast via FTTH en HFC, maar zeker ook mobiel 5G, Satelliet, FWA. Deze netwerken zijn een belangrijke voorwaarde voor digitalisering en innovatie. Welke nieuwe diensten worden mogelijk? En zijn gewenst? En hoe kunnen we zorgen dat dit duurzaam gebeurd? Dat gaan we met elkaar bespreken.

Snel naar

Sfeerimpressie 2022

Video afspelen

Telecompaper Innovation Award 2023

De TP Innovation Award 2023 zal op 7 juni worden uitgereikt tijdens het Telecom Insights 2023 congres in Bussum. We zijn hiervoor op zoek naar bedrijven die zich bezig houden met innovatieve oplossingen met een telecom component. De oplossingen moeten gerelateerd zijn aan Next Generation Connectivity en diensten. Interesse? En wil je meer informatie over hoe je kunt inschrijven? Geef dan je mail adres door en we nemen contact met je op.

TP: Innovation award prijs 'deelname aan het NL paviljoen op 4YFN'
mede mogelijk gemaakt door Enterprise Summit

Programma

Het Telecom Insights Congres van Telecompaper is hét platform waar we met elkaar kennis en ervaringen uitwisselen en samen een blik op de toekomst werpen. 
 
We leven in het tijdperk van de digitale revolutie. Digitale technologieën veranderen onze samenleving in een rap tempo. Dat geldt voor economische sectoren, voor de overheid, voor de zorg, voor het huishouden, kortom voor alle onderdelen van de samenleving. Gigabit, Duurzaam, Innovatie & Streaming zijn de onderwerpen die leidraad zijn bij het samenstellen van het programma. Suggesties? We horen het graag.

Welkom / Inloop

09:30 – 10:00 UUR

Next Generation Connectivity

10:00 – 11:45 UUR

 • De Nederlandse telecomsector is op grote schaal aan het investeren in beter, sneller, betrouwbaarder, meer capaciteit, enz. De beschikbaarheid van bandbreedte is enorm in ontwikkeling. 
 • De uitrol van FTTH is dagelijks in het nieuws, terwijl de uitrol van Docsis 3.1 nog maar net is afgerond. Nederland loopt achter met 5G, maar de industrie is al bezig met 6G.
 • Satelliet lijkt steeds meer aandacht te krijgen en in Europa is FWA in sommige landen sterk in opkomst. Hoe past dit allemaal in het ontwikkelingen voor de komende jaren? 
 • De veranderende marktcondities, technologische innovatie en verhoogde concurrentie hebben geleid tot een steeds grotere variëteit aan opties voor eindgebruikers. In dit blok schetsen we een beeld van waar we staan en welke netwerkontwikkelingen er op ons afkomen.

Opening

10:00 – 10:10 UUR – Joep Stassen

Waar staan we in Nederland anno 2023

10:10 – 10:30 UUR – Ed Achterberg, CEO Telecompaper

Uitdaging voor operators in de (nabije) toekomst

10:30 – 11:00 UUR – Jan Piet Nelissen, partner Deloitte

Keynote over de ontwikkelingen op mobiel/draadloos vlak

10:30 – 11:00 UUR

Panelgesprek over de End-Game voor vaste netwerken

10:30 – 11:00 UUR

Pauze

11:45 – 12:45 UUR

Next Generation Service

12:45 – 14:15 UUR

 • De netwerken die op dit moment worden uitgerold, bieden grote mogelijkheden en uitdagingen. De netwerken zijn al lang essentieel in ons leven geworden voor communicatie, werk, school en ontspanning. Op al die vlakken wordt voortdurend gefocust op verbetering, hoewel er ook diensten verdwijnen. Vaste telefonie loopt op zijn laatste benen en de markt van televisie en video is zo hektisch dat het lastig is om te voorspellen waar het heen gaat.
 • De capaciteit en de snelheden die voor steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers beschikbaar zijn, vragen om nieuwe diensten, verbetering van bestaande diensten en heel veel innovatie. Wat kunnen we verwachten?
 • Hoe ontwikkelt dit spel zich? En wat is de waarde van sportrechten? In dit blok gaan we gezamenlijk op zoek naar de diensten die in 2023 en in de volgende jaren beschikbaar komen. 
 • Verwachtingen met betrekking tot ontwikkelingen in de OTT-markt

UITREIKING TP INNOVATION AWARD 2023

Pauze

14:15 – 15:00 UUR

Toekomstvast, dus duurzaam

15:00 – 16:30 UUR

 • De netwerken zijn klaar voor de toekomst en er is veel ontwikkeling op het gebied van diensten over die netwerken. We hebben tot nu toe gekeken naar voornamelijk commercieel gebruik, maar telecomnetwerken en -diensten kunnen ook ingezet worden voor maatschappelijke vraagstukken (duurzaamheid, vergrijzing, veiligheid, etc.). In (een deel van) dit blok onderzoeken we de inzet van telecom om de energietransitie te ondersteunen. Niet alleen intern bij telecombedrijven, maar we kijken ook of telecom een bijdrage kan leveren aan de maatschappelijke transitie.
 • Wat doet de sector zelf? De operator aan het woord.
 • Wat heeft de sector te bieden? 
 • Hoe kijkt de energiesector naar de telecomsector?

Borrel

16:30 – 18:00 UUR

Gigabit netwerken

Zowel nationaal als internationaal wordt er op grote schaal glasvezel uitgerold. De HFC-sector houdt het tempo uitstekend bij en de aangeboden snelheden gaan gelijk op. Ondertussen wordt er met 5G gewerkt aan mobiele gigabit netwerken, krijgt satelliet breedband meer aandacht en is FWA in Europa bezig met een opmars.

Duurzaam

Tot enkele jaren geleden was het vooral een marketingdingetje, maar ESG (Environmental, Social and Governance) is vandaag een serieus onderdeel van het beleid. Geen ESG beleid, geen lening. Eerste telecommerk in Sustainable Brand Index op plaats 70. Waar ligt de lat?

Innovatie

Connectiviteit is cruciaal bij technische innovaties. Welke rol speelt telecom in de innovatie in Nederland. Rol van telecom in de bouwplannen van het kabinet.

Streaming

Corona zorgde voor een flinke groei van het gebruik van streamingdiensten. Ook het aanbod groeide enorm, waardoor we de abonnementen zijn gaan stapelen, maar tegelijk reguliere telecombundels opzeggen. Wat staat de sector te wachten?

WELKOM

10:00-10:25

 • Dagvoorzitter Joep Stassen heet alle deelnemers welkom en opent de dag.
 • Ed Achterberg, CEO van Telecompaper, presenteert een startpunt voor de verschillende onderwerpen die gedurende de dag aan bod komen, gebaseerd op de expertise van Telecompaper.

TAFEL 1 - DIGITALISERING, INDUSTRIE v4.0

10:25-11:00

De vierde industriële revolutie is de digitale revolutie en we zitten er midden in. De samenleving digitaliseert in alle facetten. Kenmerkend voor een revolutie is dat de kaarten opnieuw worden geschud: nieuwe partijen staan op, nieuwe producten en diensten, etc. Hier aan tafel zoomen we in op de belangrijkste drijvers van de digitale revolutie zoals we die nu zien.

 • De voortdurende vernieuwing op het gebied van cloud, IoT, chips, devices, AI, Big data, machine learning en connectiviteit zorgen steeds voor nieuwe zuurstof voor de digitale revolutie. 
 • Het tempo van de revolutie hangt samen met de componenten Cloud, IoT, Analyse en Connectiviteit. De chipindustrie is één van de belangrijkste factoren.
 • Intelligence als ingrediënt voor innovatie.

Tafelgasten

 • Jan Piet Nelissen (Partner Deloitte)
 • Rob Hoeben (Senior Director of Marketing & Portfolio Management at NXP Semiconductors)
 • Jeroen van Winden (Chief Technology Officer Esri)

KEYNOTE

11:00-11:20

 • Babak Fouladi (KPN CTO) geeft een update over de strategie van KPN, toegespitst op de versnelde verglazing van Nederland. Met ruim 3,2 miljoen FTTH-lijnen voert KPN de markt aan, maar de concurrentie wordt almaar heviger.

PAUZE / NETWERKEN - 12:00-13:05

BORREL

16:30+

Tickets

Prijzen voor Telecom Insights 2023 zijn afhankelijk van het tijdstip van aanschaf (zie hieronder welke optie beschikbaar zijn). Voor de overheid hanteren we een speciaal tarief van EUR 225.

Overheid
EUR 225

Altijd

Early Bird
EUR 225

Tot 31 December 2022

Ticket
EUR 295

t/m 31 Maart 2023

Ticket
EUR 395

 vanaf 1 April 2023

Online Only
EUR 195

 t/m 24 Maart

Late Bird
EUR 495

25 Mei 2022

Sprekers

We zijn druk bezig met het samenstellen van programma en sprekers voor Telecom Insights 2023.
Suggestie?
Neem dan contact met ons op.

Joep Stassen

Joep Stassen is corporate comedian. Hij maakt dankbaar gebruik van zijn dubbele achtergrond: die van stand-up comedian en bedrijfskundige. In de rol als dagvoorzitter: hij maakt het leuk en zinvol tegelijk. Stand-up comedy leerde hij bij de Comedytrain. 

Jan Piet Nelissen

Jan-Piet Nelissen is a Partner and leads the Monitor Deloitte Strategy Offering in Deloitte Netherlands and is a core member of the TMT (Telecom, Media and Technology) team. Jan-Piet has 20 years of experience in strategy consulting with expertise in strategy, marketing, sales and customer interaction. He also focusses on innovative domains such as 5G and Cloud.

Ed Achterberg

Ed Achterberg heeft Telecompaper in 2000 opgericht. Zijn focus ligt op het leveren van diepteanalyses over trends in de Benelux en de west Europese industrie. Hij heeft een Master of Science degree van de Technische Universiteit Delft.

Partners & sponsors 2023

Indien je bedrijf interesse heeft om partner of sponsor te worden, dan horen we het uiteraard graag. Op dit moment werken we al samen met onderstaande partners en sponsors om van Telecom Insigths 2023 weer een groot succes te maken.

Partners

Sponsors

Jeroen van Winden

Jeroen van Winden is Chief Technology Officer bij Esri Nederland. Binnen de overheid, het bedrijfsleven en universiteiten adviseert hij op strategisch niveau over de inzet van geografische informatie, ter ondersteuning van de digitale transformatie waarmee alle organisaties te maken krijgen.

Babak Fouladi

Babak Fouladi has been appointed as member of the Board of Management of KPN as Chief Technology & Digital Officer as of 1 December 2019. In this function he is responsible of KPN’s response to ever rapidly changing technologies and digitalization of processes and services.

20220520-Paul Naastepad

Paul Naastepad

Paul Naastepad (1963) is Managing Director van Eurofiber Nederland. Paul heeft brede international ervaring in de ICT sector. Hij werkte onder meer in directiefuncties bij AT&T, Vodafone en Emtelle. Zijn laatste functie vóór Eurofiber was als CEO van XS4ALL.

Lucien Engelen

CEO @Transform.Health / Strategist health(care) innovation for Deloitte C4E and @Erasmus University Medical Center, @Laurentius Medical Center and @HIMSS

Eildert van Dijken

Eildert van Dijken is Principal Consultant bij Strict, waar hij zich bezighoudt met projecten rondom 5G visie en strategie, mobiliteit, security, capaciteit en indoor oplossingen. Eildert heeft inhoudelijke trainingen op het gebied van datacom en IP, WiFi, telefonie, GSM, 4G en 5G ontwikkeld en gegeven. Hij publiceert regelmatig over ontwikkelingen rondom IoT, LTE, WiFi en 5G.

Toon Norp

Toon Norp is Senior Business Consultant bij TNO. Toon adviseert operators, overheid en bedrijven op gebied van mobiele telecommunicatie. Als voorzitter van de 3GPP diensten werkgroep was hij verantwoordelijk voor het specificeren van de eisen aan 5G. Daarnaast heeft hij diverse industriesectoren betrokken bij de standaardisatie van 5G. 

Daniëlle Snellen

Dr. ir. Daniëlle Snellen is adjunct afdelingshoofd Verstedelijking en Mobiliteit bij het Planbureau voor de Leefomgeving. In de afgelopen jaren heeft ze o.a. meegewerkt aan een onderzoek naar de gevolgen van thuiswerken voor wonen, werken en mobiliteit en een signalenrapport over de impact van ICT op mobiliteit.

 

Koen Schobbers

Koen Schobbers helps companies and organisations to make use of the gaming and esports industry in their strategy. He guides clients in making short- and long-term strategies to increase their outreach, gain reputation and be relevant for future generations. And to understand how to leverage gaming & esports as a vehicle for marketing and sales with minimal uncertainty. Clients include Vodafone, KIA Motors, Acer, NOC*NSF,, Rotterdam Ahoy, Royal Netherlands Air Force, KNVB, KNMV, Populous, Royal Netherlands Navy and municipalities

Need-to-know informatie, Netwerken en veel meer...

Kenmerkend voor de congressen van Telecompaper zijn de uitgebreide netwerkmogelijkheden.
Ook tijdens dit event bieden we deze mogelijkheden.

Locatie

Spant! Bussum is een congrescentrum in Bussum. Het gebouw bevindt zich aan de Doctor Abraham Kuyperlaan 3 in Bussum, Spant! beschikt over een ruime parkeergelegenheid in directe omgeving van het gebouw. (400 plaatsen)

Spant Bussum
Abraham Kuyperlaan 3 / 1402 SB  BUSSUM / +31 35-6933254

Parkeren
U kunt gratis parkeren in de directe omgeving van het gebouw (400 plaatsen). Oplaadpunten voor de elektrische auto aan de voorkant van het pand.

OV
Spant! is gelegen nabij het treinstation Bussum Zuid. Vanaf dit station is het 15 minuten lopen naar Spant!.  Volg vanaf het station de rode tegels naar Spant! Bus 107 of 320 hebben haltes in de nabijheid van het gebouw.

Lees je alvast in over digitalisering & innovatie

Vorig jaar hebben we – virtueel – stil gestaan bij de introductie van 5G in de Nederlandse markt. Lees hieronder wat een aantal sprekers en Telecompaper hierover hebben gezegd. Deze artikelen zijn te lezen op de website van Telecompaper (registratie verplicht). Klik op de naam om artikel te lezen.

"..Eurofiber werkt aan 5G capaciteit nodig voor de groei van de netwerken.."
"..Alcadis zet volgend jaar in op bedrijfs-kritische netwerken en Private 5G.."
"..T-Mobile Nederland biedt inmiddels landelijke dekking voor 5G. .."
"..Het gaat bij 5G om de toepassingen, niet om de techologie. .."
"..Gigabit connectiviteit is in opkomst. Binnen 1 à 2 jaar wordt het normaler.."
"..In 2021 verbreedt en verdiept Eurofiber zijn fijnmazig netwerk.."
"..Grootste obstakel bij Smart City is organisatorisch. .."
"..Ik denk dat Nederland is beter af met één 5G netwerk dan drie.. "
"..grootste kans voor KPN is helpen door te bewegen naar de Future of Work.."
"verslimming gecombineerd met verduurzaming, zal speerpunt gaan worden.."
"..Laten we eerst 5G voor mensen uitrollen als fixed wireless-oplossing..”
"..voor goed functioneren 5G samenwerking binnen ecosystemen nodig..”

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft.
Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.