Next Generation Connectivity

Telecom Insights 2023 is wederom in Spant!, Bussum. In één dag discussiëren we over de stand van zaken en over de kansen en uitdagingen van de komende tijd. De dag is in drie blokken verdeeld, waarbij de pauzes en de afsluitende borrel veel ruimte bieden om te netwerken. Interactie staat de hele dag centraal. Gastheer is wederom Joep Stassen.

We werken hard aan het programma, maar de focus dit jaar zijn de next-generation netwerken. Zowel vast via FTTH en HFC, maar zeker ook mobiel 5G, Satelliet, FWA. Deze netwerken zijn een belangrijke voorwaarde voor digitalisering en innovatie. Welke nieuwe diensten worden mogelijk? En zijn gewenst? En hoe kunnen we zorgen dat dit duurzaam gebeurd? Dat gaan we met elkaar bespreken.

Snel naar

Sprekers

We zijn druk bezig met het samenstellen van programma en sprekers voor Telecom Insights 2023.
Suggestie?
Neem dan contact met ons op.

Joost Farwerck

Sinds 2019 is Joost Farwerck  CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN. Voorheen was Farwerck bij KPN Chief Operating Officer (sinds september 2014) en de interim CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. Sinds april 2013 maakt Farwerck deel uit van de Raad van Bestuur. Hij werkt sinds 1994 bij KPN.

Jan Piet Nelissen

Jan-Piet Nelissen is a Partner and leads the Monitor Deloitte Strategy Offering in Deloitte Netherlands and is a core member of the TMT (Telecom, Media and Technology) team. Jan-Piet has 20 years of experience in strategy consulting with expertise in strategy, marketing, sales and customer interaction. He also focusses on innovative domains such as 5G and Cloud.

Ed Achterberg

Ed Achterberg heeft Telecompaper in 2000 opgericht. Zijn focus ligt op het leveren van diepteanalyses over trends in de Benelux en de west Europese industrie. Hij heeft een Master of Science degree van de Technische Universiteit Delft.

Erik Hoving

Erik Hoving is Senior advisor bij Deloitte en member of supervisory board van myTomorrows. In de periode 2012-2017 was hij CTO bij KPN Group. Erik heeft daarvoor gewerkt als CTO bij KPN Mobiel International, CEO bij Zenitel en director bij Arthur D.Little.

Angeline van Dijk

Angeline van Dijk is inspecteur-generaal van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). De RDI houdt toezicht op de digitale infrastructuur. Die is meer dan ooit voorwaardelijk voor ons dagelijks functioneren, innovatie en duurzame economische groei. Als inspecteur-generaal werkt Van Dijk onder meer aan de digitale veiligheid van apparatuur, telecomsecurity en het veilig gebruik van internet.

Bart Heinink

Bart Heinink is eigenaar en directeur bij Greenet. Een bedrijf dat zich richt op het realiseren van private netwerken. Hij heeft een brede ervaring in de telecommunicatie industrie, zowel in vast, mobiel en breedband op senior management en directieniveau. 

Joep Stassen

Joep Stassen is corporate comedian. Hij maakt dankbaar gebruik van zijn dubbele achtergrond: die van stand-up comedian en bedrijfskundige. In de rol als dagvoorzitter: hij maakt het leuk en zinvol tegelijk. Stand-up comedy leerde hij bij de Comedytrain. 

Omar Aziz Niamut

As Director of Science at TNO ICT, Omar Aziz Niamut guides TNO researchers in the development of key enabling digital technologies, such as AI, cyber and crypto, data sharing, digital infrastructure and quantum. He has over 20 years of experience in developing media technologies and has over 40 patent applications. 

Russell Crye

Sinds 2021 is Russell Crye CCO bij Circet Benelux. Met ruim 40 jaar ervaring, is hij een ervaren rot in het vak als het gaat over het aanleggen, beheren en onderhouden van de vitale telecom infrastructuren van morgen. Hij heeft zijn ervaring en kennis o.a. opgebouwd bij het voormalige NKM als operationeel directeur en later commercieel directeur.

Telecompaper Innovation Award 2023

De TP Innovation Award 2023 zal op 7 juni worden uitgereikt tijdens het Telecom Insights 2023 congres in Bussum. We zijn hiervoor op zoek naar bedrijven die zich bezig houden met innovatieve oplossingen met een telecom component. De oplossingen moeten gerelateerd zijn aan Next Generation Connectivity en diensten. Interesse? En wil je meer informatie over hoe je kunt inschrijven? Geef dan je mail adres door en we nemen contact met je op.

TP: Innovation award prijs 'deelname aan het NL paviljoen op 4YFN'
mede mogelijk gemaakt door Enterprise Summit

Programma

Het Telecom Insights Congres van Telecompaper is hét platform waar we met elkaar kennis en ervaringen uitwisselen en samen een blik op de toekomst werpen. 
 
We leven in het tijdperk van de digitale revolutie. Digitale technologieën veranderen onze samenleving in een rap tempo. Dat geldt voor economische sectoren, voor de overheid, voor de zorg, voor het huishouden, kortom voor alle onderdelen van de samenleving. Gigabit, Duurzaam, Innovatie & Streaming zijn de onderwerpen die leidraad zijn bij het samenstellen van het programma. Suggesties? We horen het graag.

Welkom / Inloop

09:30 – 10:00 UUR

Next Generation Connectivity

10:00 – 11:45 UUR

De Nederlandse telecomsector is op grote schaal aan het investeren in beter, sneller, betrouwbaarder, meer capaciteit, enz. De beschikbaarheid van bandbreedte is enorm in ontwikkeling. De uitrol van FTTH is dagelijks in het nieuws, terwijl de uitrol van Docsis 3.1 nog maar net is afgerond. Nederland loopt achter met 5G, maar de industrie is al bezig met 6G. Satelliet lijkt steeds meer aandacht te krijgen en in Europa is FWA in sommige landen sterk in opkomst. Hoe past dit allemaal in het ontwikkelingen voor de komende jaren? 

De veranderende marktcondities, technologische innovatie en verhoogde concurrentie hebben geleid tot een steeds grotere variëteit aan opties voor eindgebruikers. In dit blok schetsen we een beeld van waar we staan en welke netwerkontwikkelingen er op ons afkomen.

Opening

10:00 – 10:10 – Joep Stassen

Waar staan we in Nederland anno 2023

10:10 – 10:30 – Ed Achterberg (CEO Telecompaper)

Keynote KPN

10:30 – 11:00 – Joost Farwerck (CEO KPN)

Uitdaging voor operators in de (nabije) toekomst

11:00-11:20 – Jan Piet Nelissen & Erik Hoving (Deloitte) 

Een duopresentatie over de uitdagingen voor de operator in de toekomst.

Panelgesprek over de End-Game voor vaste netwerken

10:30 – 11:00 UUR

Pauze

11:45 – 12:45 UUR

Next Generation Service

12:45 – 14:15 UUR

Telecomoperators hebben de laatste jaren enorme stappen gezet op het gebied van netwerkinfrastructuur. Met de komst van 5G-technologie en de implementatie van hoge bandbreedte netwerken is een ongekende hoeveelheid bandbreedte beschikbaar. Wie en hoe kunnen deze bandbreedte optimaal benut worden?

De netwerken die op dit moment worden uitgerold, bieden grote mogelijkheden en uitdagingen. De netwerken zijn al lang essentieel in ons leven geworden voor communicatie, werk, school en ontspanning. Op al die vlakken wordt voortdurend gefocust op verbetering, hoewel er ook diensten verdwijnen. Vaste telefonie loopt op zijn laatste benen en de markt van televisie en video is zo hektisch dat het lastig is om te voorspellen waar het heen gaat.

De capaciteit en de snelheden die voor steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers beschikbaar zijn, vragen om nieuwe diensten, verbetering van bestaande diensten en heel veel innovatie. Wat kunnen we verwachten?

Hoe ontwikkelt dit spel zich? En wat is de waarde van sportrechten? In dit blok gaan we gezamenlijk op zoek naar de diensten die in 2023 en in de volgende jaren beschikbaar komen. 

Private netwerken in opkomst

12:45-13:05 – Bart Heinink (directeur Greenet

Future Network Services

13:05-13:35 – Omar Aziz Niamut (Director of Science at TNO ICT, 

TBD

13:35-13:55

Panel discussie - Wat worden de nieuwe diensten?

13:55-14:20 – diverse deelnemers

De markt heeft met de komst van hoge bandbreedte netwerken de mogelijkheid om een scala aan nieuwe en innovatieve diensten aan te bieden aan hun klanten. Of het nu gaat om Virtual Reality, IoT of streamingdiensten, de hoge bandbreedte biedt ongekende mogelijkheden. Wie zorgt er voor dat deze nieuwe diensten ook massaal omarmd worden? En hoe kunnen (nieuwe) diensten bijdragen aan een efficiëntere, veiligere en duurzamere samenleving? In deze panel discussie gaan we opzoek naar de antwoorden. 

UITREIKING TP INNOVATION AWARD 2023

Pauze

14:20 – 15:00 UUR

Toekomstvast, dus duurzaam

De next generation netwerken die over de capaciteit om big data en artificial intelligence te verwerken. Voor consumentendoeleinden meer dan voldoende, hetzelfde geldt voor het overgrote deel van de zakelijke diensten. De vraag is of telecombedrijven een rol kunnen spelen in het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken, bijvoorbeeld de energietransitie.

Wat doet een operator zelf om duurzamer te worden?

15:00-15:30 – Operator

Panel discussie

15:30-16:00 – o.a. Genexis

De huidige energienetwerken lopen tegen hun maximale capaciteit aan en zullen efficiënter met de processen om moeten gaan. Daarbij spelen diezelfde big data en artificial intelligence een belangrijke rol. In een paneldiscussie kijken we hoe de telecomsector de energiesector van dienst kan zijn. 

 • Wat doet de telecomsector nu op energievlakken? De operator aan het woord.
 • Hoe kijkt de energiesector naar de telecomsector?
 • Wat kan de telecomsector bijdragen aan de energietransitie?

RDI

16:00-16:20 – Angeline van Dijk (Inspecteur-generaal RDI)

Afsluiting De Speld LIVE

16:20-16:40

Je kent De Speld uiteraard van messcherpe analyses en betrouwbaar nieuws. Met De Speld LIVE komt een ontregelende sensatie naar ’t Spant. We ontvangen berichten uit de buitenwereld, presenteren de nieuwste onderzoeksresultaten en doen iets met kwark. De Speld LIVE is speciaal voor Telecom Insights one-size-fits-all gemaakt.

Borrel

16:30 – 18:00 UUR

Gigabit netwerken

Zowel nationaal als internationaal wordt er op grote schaal glasvezel uitgerold. De HFC-sector houdt het tempo uitstekend bij en de aangeboden snelheden gaan gelijk op. Ondertussen wordt er met 5G gewerkt aan mobiele gigabit netwerken, krijgt satelliet breedband meer aandacht en is FWA in Europa bezig met een opmars.

Duurzaam

Tot enkele jaren geleden was het vooral een marketingdingetje, maar ESG (Environmental, Social and Governance) is vandaag een serieus onderdeel van het beleid. Geen ESG beleid, geen lening. Eerste telecommerk in Sustainable Brand Index op plaats 70. Waar ligt de lat?

Innovatie

Connectiviteit is cruciaal bij technische innovaties. Welke rol speelt telecom in de innovatie in Nederland. Rol van telecom in de bouwplannen van het kabinet.

Streaming

Corona zorgde voor een flinke groei van het gebruik van streamingdiensten. Ook het aanbod groeide enorm, waardoor we de abonnementen zijn gaan stapelen, maar tegelijk reguliere telecombundels opzeggen. Wat staat de sector te wachten?

WELKOM

10:00-10:25

 • Dagvoorzitter Joep Stassen heet alle deelnemers welkom en opent de dag.
 • Ed Achterberg, CEO van Telecompaper, presenteert een startpunt voor de verschillende onderwerpen die gedurende de dag aan bod komen, gebaseerd op de expertise van Telecompaper.

TAFEL 1 - DIGITALISERING, INDUSTRIE v4.0

10:25-11:00

De vierde industriële revolutie is de digitale revolutie en we zitten er midden in. De samenleving digitaliseert in alle facetten. Kenmerkend voor een revolutie is dat de kaarten opnieuw worden geschud: nieuwe partijen staan op, nieuwe producten en diensten, etc. Hier aan tafel zoomen we in op de belangrijkste drijvers van de digitale revolutie zoals we die nu zien.

 • De voortdurende vernieuwing op het gebied van cloud, IoT, chips, devices, AI, Big data, machine learning en connectiviteit zorgen steeds voor nieuwe zuurstof voor de digitale revolutie. 
 • Het tempo van de revolutie hangt samen met de componenten Cloud, IoT, Analyse en Connectiviteit. De chipindustrie is één van de belangrijkste factoren.
 • Intelligence als ingrediënt voor innovatie.

Tafelgasten

 • Jan Piet Nelissen (Partner Deloitte)
 • Rob Hoeben (Senior Director of Marketing & Portfolio Management at NXP Semiconductors)
 • Jeroen van Winden (Chief Technology Officer Esri)

KEYNOTE

11:00-11:20

 • Babak Fouladi (KPN CTO) geeft een update over de strategie van KPN, toegespitst op de versnelde verglazing van Nederland. Met ruim 3,2 miljoen FTTH-lijnen voert KPN de markt aan, maar de concurrentie wordt almaar heviger.

PAUZE / NETWERKEN - 12:00-13:05

BORREL

16:30+

Tickets

Prijzen voor Telecom Insights 2023 zijn afhankelijk van het tijdstip van aanschaf (zie hieronder welke optie beschikbaar zijn). Voor de overheid hanteren we een speciaal tarief van EUR 225.

Overheid
EUR 225

Altijd

Early Bird
EUR 225

Tot 31 December 2022

Ticket
EUR 295

t/m 31 Maart 2023

Ticket
EUR 395

 vanaf 1 April 2023

Online Only
EUR 195

 t/m 24 Maart

Late Bird
EUR 495

25 Mei 2022

Need-to-know informatie, Netwerken en veel meer...

Kenmerkend voor de congressen van Telecompaper zijn de uitgebreide netwerkmogelijkheden.
Ook tijdens dit event bieden we deze mogelijkheden.

Partners & sponsors 2023

Indien je bedrijf interesse heeft om partner of sponsor te worden, dan horen we het uiteraard graag. Op dit moment werken we al samen met onderstaande partners en sponsors om van Telecom Insigths 2023 weer een groot succes te maken.

Partners

Sponsors

Sfeerimpressie 2022

Video afspelen

Locatie

Spant! Bussum is een congrescentrum in Bussum. Het gebouw bevindt zich aan de Doctor Abraham Kuyperlaan 3 in Bussum, Spant! beschikt over een ruime parkeergelegenheid in directe omgeving van het gebouw. (400 plaatsen)

Spant Bussum
Abraham Kuyperlaan 3 / 1402 SB  BUSSUM / +31 35-6933254

Parkeren
U kunt gratis parkeren in de directe omgeving van het gebouw (400 plaatsen). Oplaadpunten voor de elektrische auto aan de voorkant van het pand.

OV
Spant! is gelegen nabij het treinstation Bussum Zuid. Vanaf dit station is het 15 minuten lopen naar Spant!.  Volg vanaf het station de rode tegels naar Spant! Bus 107 of 320 hebben haltes in de nabijheid van het gebouw.

Lees je alvast in over digitalisering & innovatie

Vorig jaar hebben we – virtueel – stil gestaan bij de introductie van 5G in de Nederlandse markt. Lees hieronder wat een aantal sprekers en Telecompaper hierover hebben gezegd. Deze artikelen zijn te lezen op de website van Telecompaper (registratie verplicht). Klik op de naam om artikel te lezen.

"..Eurofiber werkt aan 5G capaciteit nodig voor de groei van de netwerken.."
"..Alcadis zet volgend jaar in op bedrijfs-kritische netwerken en Private 5G.."
"..T-Mobile Nederland biedt inmiddels landelijke dekking voor 5G. .."
"..Het gaat bij 5G om de toepassingen, niet om de techologie. .."
"..Gigabit connectiviteit is in opkomst. Binnen 1 à 2 jaar wordt het normaler.."
"..In 2021 verbreedt en verdiept Eurofiber zijn fijnmazig netwerk.."
"..Grootste obstakel bij Smart City is organisatorisch. .."
"..Ik denk dat Nederland is beter af met één 5G netwerk dan drie.. "
"..grootste kans voor KPN is helpen door te bewegen naar de Future of Work.."
"verslimming gecombineerd met verduurzaming, zal speerpunt gaan worden.."
"..Laten we eerst 5G voor mensen uitrollen als fixed wireless-oplossing..”
"..voor goed functioneren 5G samenwerking binnen ecosystemen nodig..”

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft.
Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.