WEBINARS
REGULERING
& REGELGEVING

Telecompaper biedt in samenwerking met juristen van Bird & Bird (o.a. Feyo Sickinghe) webinars over regulering en regelgeving. Afhankelijk van de actualiteit wordt een scala aan onderwerpen besproken. Bijzonder nuttig voor operators, consultants en iedereen die wil begrijpen hoe regelgeving impact heeft op de sector. Wat betekent dit voor aanbieders, bedrijven en consumenten?

Snel naar

Inhoud

De Europese Telecomcode wordt momenteel in Nederland geïmplementeerd. De Tweede Kamer spreekt na de zomer over het wetsvoorstel.

Het betreft de meest ingrijpende wijziging en uitbreiding van de telecomregelgeving van de afgelopen tien jaar onder meer op het gebied van toegang en medegebruik van infrastructuur, betere bescherming van eindgebruikers en beveiliging. Ook IoT en internetcommunicatiediensten als Skype en Whatsapp vallen onder de nieuwe regels. 

In dit webinar bespreken Feyo Sickinghe, Raoul Griffoni Waterman en Jochem Apon van Bird & Bird wat dit betekent voor aanbieders, bedrijven en consumenten.

INSCHRIJVEN

Gedurende een jaar organiseren we webinars om de ontwikkelingen in de markt te schetsen. Hieronder vind je de beschikbare webinars met een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen, datum, tijdstip, taal en welke sprekers de webinar verzorgen. 

19 JANUARI 2022

Regulering van AI

Inhoud

Tijdens dit webinar gaan principal regulatory counsel Feyo Sickinghe en technologie-advocaat Shima Abbady van Bird & Bird in op de nieuwe Europese conceptverordening over artificial intelligence, de AI Act. Dit webinar is relevant voor bedrijven en instellingen die AI-toepassingen ontwikkelen, aanbieden of gebruiken.

 Aan de orde zullen komen:

  • AI-regulering in de Europese Unie
  • De categorieën AI-toepassingen die gereguleerd zullen worden en op welke manier
  • De nieuwe plichten en aansprakelijkheden voor ontwikkelaars, aanbieders en gebruikers van AI-toepassingen
  • Monitoring, toezicht en handhaving: wat zijn de mogelijke boetes of risico’s voor bedrijven die zich niet aan de regels houden?
  • Onduidelijke en/of controversiële punten in de AI Act
  • Ontwikkelingen op het gebied van AI-regulering in Nederland

Sprekers

FEYO Sickinghe - Regulatory counsel

Shima Abbady - Technologie-advocaat

Inschrijven

FEBRUARI 2022

Data Act

Inhoud

Meer informatie volgt.

Inschrijven

TERUGLUISTEREN

Het is mogelijk vorige edities terug te luisteren. Voor alle edities geldt dat je je moet registeren. Bij de opties KOOP TICKET / BUY TICKET zijn er kosten verbonden aan het terugluisteren. Bij LUISTEREN is het terugluisteren gratis. 

Digital Markets Act

11/11/2021 –  Principal regulatory counsel Feyo Sickinghe en regulatory partner Marjolein Geus van Bird & Bird praten je bij over de nieuwe en veelbesproken regels voor online platforms waarover in Europa wordt onderhandeld. Dit webinar is relevant voor grote en kleine bedrijven die platformdiensten aanbieden, zoals tussenhandeldiensten, zoekmachines, social media, video sharing, communicatiediensten, operating systemen en cloud diensten.

Digital Services Act

28/10/2021 –  Tijdens dit webinar gaat principal regulatory counsel Feyo Sickinghe in op de nieuwe veelbesproken Europese e-commerce regels van de Digital Services Act waarover in Europa wordt onderhandeld. Dit webinar is relevant voor ieder bedrijf dat online tussenhandel diensten als transmissie, caching, hosting en andere producten of diensten aanbiedt.

Impact Telecomcode

08/07/2021 –  De Europese Telecomcode wordt momenteel in Nederland geïmplementeerd. Het betreft de meest ingrijpende wijziging en uitbreiding van de telecomregelgeving van de afgelopen tien jaar onder meer op het gebied van toegang en  medegebruik van infrastructuur, betere bescherming van eindgebruikers en beveiliging. Ook IoT en internet communicatie diensten vallen onder de nieuwe regels. In dit webinar bespreken we wat dit betekent voor aanbieders, bedrijven en consumenten.

Regulering platforms

24/09/2020 –  Hoe houdt Europa de platforms onder controle? De Europese Commissie wil misleidende informatie, illegale handel en content op internet, de macht van Google, Apple, Facebook en Amazon en de positie van de online consument aanpakken met nieuwe regels. Deze zomer lanceerde de Commissie het Digital Services Act package, een ambitieus programma waarin de Europese regels op de schop gaan. Wat kunnen we verwachten? Wat gaat de Commissie doen om de macht van de grote platforms aan te pakken?

Ongewenst
ZeGgenschap

18/06/2020 – Na jaren van discussie was het zover: de Tweede Kamer stemde begin mei in met het wetsvoorstel ongewenste zeggenschap telecommunicatie. Aanleiding was destijds de poging van América Móvil tot overname van KPN in september 2013, waardoor het publiek zich bewust werd van de risico’s van de toenemende afhankelijkheid van de vitale rol van de telecomsector in de samenleving. In dit webinar gaat Feyo Sickinghe, principal regulatory counsel bij Bird & Bird, in op de gevolgen van de wet voor de sector en investeerders:

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.