WEBINARS
REGULERING
& REGELGEVING

Telecompaper biedt in samenwerking met juristen van Bird & Bird (o.a. Feyo Sickinghe) webinars over regulering en regelgeving. Afhankelijk van de actualiteit wordt een scala aan onderwerpen besproken. Bijzonder nuttig voor operators, consultants en iedereen die wil begrijpen hoe regelgeving impact heeft op de sector. Wat betekent dit voor aanbieders, bedrijven en consumenten?

Snel naar

Inhoud

De Europese Telecomcode wordt momenteel in Nederland geïmplementeerd. De Tweede Kamer spreekt na de zomer over het wetsvoorstel.

Het betreft de meest ingrijpende wijziging en uitbreiding van de telecomregelgeving van de afgelopen tien jaar onder meer op het gebied van toegang en medegebruik van infrastructuur, betere bescherming van eindgebruikers en beveiliging. Ook IoT en internetcommunicatiediensten als Skype en Whatsapp vallen onder de nieuwe regels. 

In dit webinar bespreken Feyo Sickinghe, Raoul Griffoni Waterman en Jochem Apon van Bird & Bird wat dit betekent voor aanbieders, bedrijven en consumenten.

INSCHRIJVEN

Gedurende een jaar organiseren we webinars om de ontwikkelingen in de markt te schetsen. Hieronder vind je de beschikbare webinars met een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen, datum, tijdstip, taal en welke sprekers de webinar verzorgen. 

19 Januari 2023

Artificial Intelligence en aansprakelijkheid

Op 19 januari bespreekt Telecompaper in samenwerking met de juristen van Bird&Bird Artificial Intelligence en aansprakelijkheid.

In dit webinar geven Feyo Sickinghe en Shima Abbady van Bird & Bird een overzicht van de ontwikkelingen rond de nieuwe Europese AI verordening, het voorstel voor een richtlijn voor AI en aansprakelijkheid en aanpassing van de richtlijn voor productaansprakelijkheid. Welke toepassingen van AI worden gereguleerd als hoog risico? Hoe zit het de aansprakelijkheid voor schade als gevolg van de toepassing van AI-systemen?Dit webinar geeft je een praktisch overzicht, ook voor niet juristen.

Feyo Sickinghe

Feyo is Principal Regulatory Counsel bij Bird&Bird. Zijn focus ligt op de regulering van tech en comms en digitale markten, waarbij hij put uit diepgaande zakelijke kennis en uitgebreide ervaring in TMT en openbaar bestuur.

Inschrijven

TERUGLUISTEREN

Het is mogelijk vorige edities terug te luisteren. Voor alle edities geldt dat je je moet registeren. Bij de opties KOOP TICKET / BUY TICKET zijn er kosten verbonden aan het terugluisteren. Bij LUISTEREN is het terugluisteren gratis. 

Data act

28/06/2022 –  Deze nieuwe Europese wet verplicht datahouders tot het delen van data die worden gegenereerd door Internet-of-Things producten met gebruikers en derde partijen zodat die nieuwe diensten kunnen ontwikkelen. Interoperabiliteit en dataportabiliteit worden verplicht. Dit schept mogelijkheden voor aanbieders van cloud diensten. Ook de overheid mag data opvragen in bijzondere omstandigheden.

Wat betekent dit voor de sector? Laat je bij praten door Feyo Sickinghe van Bird&Bird en binnen het uur ben je weer helemaal op de hoogte!

REGULERING VAN AI

19/01/2022 –  In dit webinar bespreken Feyo Sickinghe en Shima Abbady van Bird en Bird de nieuwe Europese conceptverordening over artificial intelligence, de AI Act. Dit webinar is relevant voor bedrijven en instellingen die AI-toepassingen ontwikkelen, aanbieden of gebruiken. Welke categorieën worden gereguleerd en op welke manier en hoe zit bijvoorbeeld met monitoring.

Digital Markets Act

11/11/2021 –  Principal regulatory counsel Feyo Sickinghe en regulatory partner Marjolein Geus van Bird & Bird praten je bij over de nieuwe en veelbesproken regels voor online platforms waarover in Europa wordt onderhandeld. Dit webinar is relevant voor grote en kleine bedrijven die platformdiensten aanbieden, zoals tussenhandeldiensten, zoekmachines, social media, video sharing, communicatiediensten, operating systemen en cloud diensten.

Digital Services Act

28/10/2021 –  Tijdens dit webinar gaat principal regulatory counsel Feyo Sickinghe in op de nieuwe veelbesproken Europese e-commerce regels van de Digital Services Act waarover in Europa wordt onderhandeld. Dit webinar is relevant voor ieder bedrijf dat online tussenhandel diensten als transmissie, caching, hosting en andere producten of diensten aanbiedt.

Impact Telecomcode

08/07/2021 –  De Europese Telecomcode wordt momenteel in Nederland geïmplementeerd. Het betreft de meest ingrijpende wijziging en uitbreiding van de telecomregelgeving van de afgelopen tien jaar onder meer op het gebied van toegang en  medegebruik van infrastructuur, betere bescherming van eindgebruikers en beveiliging. Ook IoT en internet communicatie diensten vallen onder de nieuwe regels. In dit webinar bespreken we wat dit betekent voor aanbieders, bedrijven en consumenten.

Regulering platforms

24/09/2020 –  Hoe houdt Europa de platforms onder controle? De Europese Commissie wil misleidende informatie, illegale handel en content op internet, de macht van Google, Apple, Facebook en Amazon en de positie van de online consument aanpakken met nieuwe regels. Deze zomer lanceerde de Commissie het Digital Services Act package, een ambitieus programma waarin de Europese regels op de schop gaan. Wat kunnen we verwachten? Wat gaat de Commissie doen om de macht van de grote platforms aan te pakken?

Ongewenst
ZeGgenschap

18/06/2020 – Na jaren van discussie was het zover: de Tweede Kamer stemde begin mei in met het wetsvoorstel ongewenste zeggenschap telecommunicatie. Aanleiding was destijds de poging van América Móvil tot overname van KPN in september 2013, waardoor het publiek zich bewust werd van de risico’s van de toenemende afhankelijkheid van de vitale rol van de telecomsector in de samenleving. In dit webinar gaat Feyo Sickinghe, principal regulatory counsel bij Bird & Bird, in op de gevolgen van de wet voor de sector en investeerders:

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.