Jaarcongres Telecom Insights 2025

Telecom Insights 2025 keert op 11 juni terug naar het vertrouwde Spant! in Bussum. Dit jaarcongres is dé gelegenheid om verrast te worden door nieuwe inzichten en tegelijkertijd bij te praten met collega’s uit de sector. Een must-attend voor iedereen die actief is in de telecom- of mediabranche. Gedurende de hele dag staat interactie centraal. Mis deze kans niet om de toekomst van telecom te verkennen. We hopen je daar te zien!

Snel naar

Sfeerimpressie 2024

Hieronder vind je een sfeerimpressie van Telecom Insights 2024.

Sprekers

Voor Telecom Insights 2025 zijn we op zoek naar inspirerende sprekers met een duidelijke visie en mening over de (toekomstige) ontwikkelingen in de Telecom & Media sector. Heb je interesse? Laat het ons dan weten, we horen graag van je!

Wouter Stammeijer

Wouter Stammeijer (1980) is Chief Operating Officer (COO) en lid van de raad van Bestuur van KPN. Hij is verantwoordelijk voor de vaste en mobiele netwerken van KPN, waaronder de uitrol van glasvezel en 5G. Daarnaast werkt hij met zijn team aan de digitale transformatie en optimalisatie van KPN door toepassing van technologische innovaties en verdere automatisering van processen en diensten. Met als doel de beste klantervaring aan zowel consumenten en zakelijke klanten.

Ed Achterberg

Ed Achterberg heeft Telecompaper in 2000 opgericht. Zijn focus ligt op het leveren van diepteanalyses over trends in de Benelux en de west Europese industrie. Hij heeft een Master of Science degree van de Technische Universiteit Delft.

Joep Stassen

Joep Stassen is corporate comedian. Hij maakt dankbaar gebruik van zijn dubbele achtergrond: die van stand-up comedian en bedrijfskundige. In de rol als dagvoorzitter: hij maakt het leuk en zinvol tegelijk. Stand-up comedy leerde hij bij de Comedytrain. 

Jan Piet Nelissen

Jan-Piet Nelissen is Partner en leidt de Monitor Deloitte Strategy Offering bij Deloitte Nederland en is kernlid van het TMT  team. Jan-Piet heeft 20 jaar ervaring in strategy consulting met expertise in strategie, marketing, sales en klantinteractie. Hij richt zich ook op innovatieve domeinen zoals 5G en Cloud.

Video bijdage

Tijdens het congres zullen 3 belangrijke spelers uit de sector korte video’s leveren, die ons aan het denken zetten en de discussie stimuleren.

Søren Abilgaard

Søren Abildgaard, CEO van Odido, begon zijn functie in 2017 als CEO van het toenmalige T-Mobile. In deze rol is hij verantwoordelijk voor alle bedrijfsactiviteiten. Voorafgaand aan zijn huidige positie was Søren werkzaam als Chief Commercial Officer bij Telia Company.

Sven Sauvé

Sinds juli 2017 is Sven Sauvé CEO van RTL Nederland. Hij trad in januari 2007 toe als Business Director van RTL Nederland Productions. Voorafgaand bekleedde hij leidinggevende functies bij Endemol Nederland (2002-2005) en Eyeworks Holding (2005-2007). Van maart 2009 tot september 2012 was hij Business Director TV bij RTL Nederland. Sinds september 2012 is hij Chief Operating Officer van RTL Nederland en heeft hij ook als Managing Director van Videoland gewerkt.

Mattias Vanderoost

Mattias Vanderoost is sinds april 2023 Vice President New Business and Ventures bij Telenet

Erik Hoving

Erik Hoving is Senior advisor bij Deloitte en member of supervisory board van myTomorrows. In de periode 2012-2017 was hij CTO bij KPN Group. Erik heeft daarvoor gewerkt als CTO bij KPN Mobiel International, CEO bij Zenitel en director bij Arthur D.Little.

Telecompaper Innovation Award 2025

Ook in 2025 gaan we weer op zoek naar de beste innovatieve oplossingen met een telecom component. Interesse? En wil je meer informatie over hoe je kunt inschrijven? Geef dan je mail adres door en we nemen contact met je op.

TP: Innovation Award prijs wordt
mede mogelijk gemaakt door Ecosystem Services

Er is ook tijd voor snelle ontspanning

We hebben twee F1-race simulatoren waar je het Zandvoort-circuit kunnen bedwingen. Aan het einde van de dag wacht een mooie prijs. Onze sponsor Deloitte stelt twee kaarten beschikbaar voor de Pro League Hockey-wedstrijden in het Wagener Stadion in Amstelveen op 29 juni 2024.

Programma

Het Telecom Insights Congres van Telecompaper is hét platform waar we met elkaar kennis en ervaringen uitwisselen en samen een blik op de toekomst werpen. 

Welkom / Inloop

09:00 – 10:00 UUR

State of the Telecom Industry

We starten de dag met een frisse blik op de TMT-sector, waarbij we de huidige status, actuele trends en de heersende dynamiek in kaart brengen. Ook kijken we vooruit naar toekomstige ontwikkelingen. Maar we verkennen ook de samenwerkingsmogelijkheden tussen de TMT-sector en de entertainmentindustrie, en we analyseren hoe succesvolle partnerships met externe partijen kunnen worden gevormd.

Opening

10:00

Joep Stassen (Dagvoorzitter)

Introductie en welkom

Waar staan we in Nederland anno 2024?

10:10

Ed Achterberg (CEO Telecompaper)

CEO van Telecompaper start de dag met een boeiend overzicht geven van het Nederlandse telecomlandschap. Met behulp van data zal hij de successen en uitdagingen in de sector benadrukken. Daarnaast zal hij de toekomst van netwerken bespreken en de impact ervan op marktdynamiek en consumentenverwachtingen belichten.

Daarnaast zal Ed tijdens zijn presentatie de vernieuwingen in de telecomsector belichten. Hij zal als voorbode voor de rest van het congres de trends bespreken en ingaan op de impact van entertainment en nieuwe diensten in de sector.

Keynote COO KPN

10:25

Wouter Stammeijer (COO KPN)

Waar staat KPN in de concurrerende Nederlandse telecommarkt en wat zijn hun plannen?

Wie levert straks connectiviteit?

10:50

Jan Piet Nelissen (Deloitte)

Hoe vanzelfsprekend is het dat de telecomoperator de partij blijft waar de consument zijn connectiviteit koopt? Jan Piet schetst tijdens een interactieve sessie wat de toekomst brengt, waarbij de zaal actief participeert.

Video bijdrage

10:50

Søren Abilgaard (CEO Odido)

Hoe vanzelfsprekend is het dat de telecomoperator de partij blijft waar de consument zijn connectiviteit koopt? Jan Piet schetst tijdens een interactieve sessie wat de toekomst brengt, waarbij de zaal actief participeert.

Impact van Telecombeleid - klaar voor de toekomst?

11:25

Annemarie Sipkes (directeur Telecom, Vervoer en Post bij ACM)

TNO is de spil in het consortium Future Network Services. Het consortium heeft een nationaal programma uitgewerkt waarin ruim 60 partners de komende 6 jaar intensief met elkaar zullen samenwerken op het gebied van 6G Research & Development en Innovatie (R&D&I).

Omar Niamut zal stil staan bij de technologische veranderingen in communicatie, tussen mensen en machines en tussen verschillende (echte en digitale) realiteiten; daarbij kijkt hij o.m. naar opkomende toepassingen als holografische en multi-modale communicatie in de metaverse en toekomstige toepassingen op basis van smart body wearables en brain-computer interfaces om gedachtes uit te wisselen. Ook reflecteert hij op de integratie van heterogene multi-robot systemen in de samenleving. Daarbij schetst hij wat dit betekent voor aanbieders en gebruikers van de toekomstige diensten, en bovenal wat dit van het netwerk vraagt.

Pauze

11:45 – 12:45 UUR

Entertainment & Co

Al jaren samen, vooral vanuit de kabelwereld: het huwelijk van telecom met entertainment. Hoe grijpen deze werelden steeds verder in elkaar?

Ontdek hoe telecombedrijven hun aanbod uitbreiden om een alles-in-één entertainmentervaring te bieden! Met samenwerkingen in de entertainmentindustrie kunnen ze exclusieve content leveren aan abonnees. Door integratie van VOD-platforms en gamingdiensten in de telecominfrastructuur, krijgen gebruikers naadloos toegang tot een breed scala aan entertainment op hun mobiele apparaten of thuisnetwerken.

Slimme bundeling van diensten resulteert in aantrekkelijke pakketten met zowel traditionele als digitale media, waardoor telecombedrijven een centrale rol spelen in het dagelijkse entertainment. Ontdek hoe de synergie tussen telecom en entertainment nieuwe mogelijkheden opent voor gepersonaliseerde en interactieve ervaringen, dankzij geavanceerde technologieën.

Positie van Viaplay in Nederland?

12:50

Roger Lodewick (SVP and CEO Viaplay Netherlands)

Er is opwinding rondom Viaplay, vooral met de nieuwe deal met Talpa als Viaplay TV en het verwerven van de Formule 1-rechten. Deze ontwikkelingen wijzen op een bloeiende toekomst. Wat brengt de toekomst voor televisie, OTT-video en sportrechten in Nederland?

Video bijdrage

13:10

Sven Sauvé (CEO RTL)

Hoe vanzelfsprekend is het dat de telecomoperator de partij blijft waar de consument zijn connectiviteit koopt? Jan Piet schetst tijdens een interactieve sessie wat de toekomst brengt, waarbij de zaal actief participeert.

Net zero telecom en de ware kosten van data

13:20

Menno van Leeuwen (Mennovatie)

Connectiviteit bevordert digitalisering maar belast ook energiebronnen; tegen 2030 zal 20% van het energieverbruik door data zijn. Groene tech en betaling op basis van gebruik bieden oplossingen en kansen voor telco’s, terwijl consumentenloyaliteit wordt gewonnen.

Proximus en de Super-App

13:35

Jim Casteele (Consumer Market Lead van Proximus)

Het bundelen van diensten is een beproefd instrument om het klantverloop te verlagen. De geassocieerde voordelen (korting) dragen bij aan een grotere klanttevredenheid. Proximus gaat binnenkort met Proximus+ een stap verder. Door toegang tot apps en digitale diensten (niet alleen telecom) in een app te bundelen, ontstaat een heuse superapp. De vraag is of de tijd en de markt er rijp voor zijn.

Toekomst van TV, VoD in een hektische wereld

13:55

Ed Achterberg (Telecompaper) + Jan Piet Nelissen (Deloitte)

Streaming video is enorm populair, maar prijsstijgingen zijn ook aan de orde van de dag. De toekomst van televisiediensten is niet voor iedereen even helder. In een korte presentatie schetsen Telecompaper & Deloitte de trends en ontwikkelingen in het videolandschap.

Discussie - Entertainment & Telecom een succes?

13:55

Jan-Piet Nelissen & Joep Stassen (Gespreksleiders)

Rudolf van der Berg (Partner, Stratix)

In de toekomst hebben huishoudens en bedrijven toegang tot meerdere 1 Gbps+ netwerken, zowel via vaste als draadloze verbindingen. Maar hoe zal de markt zich ontwikkelen richting een eindspel en wat voor prijzen horen daarbij? En belangrijker nog, hoe kunnen providers zich (nog) onderscheiden? Deze vragen zullen worden besproken in deze discussie, waarbij we samen op zoek gaan naar antwoorden en inzichten.

PITCHES TP INNOVATION AWARD 2024

14:05

Joep Stassen

De geselecteerde kandidaten geven een enthousiaste pitch van maximaal 2 minuten waarin ze uitleggen waarom zij de felbegeerde TP Innovation Award 2024 verdienen. Deze award wordt uitgereikt in het derde blok van het evenement, na stemming door de bezoekers.

Pauze

14:20 – 15:10 UUR

UITREIKING TP INNOVATION AWARD 2024

15:05

Joep Stassen & Ed Achterberg

Telecompaper reikt de TP Innovation Award 2024 uit: drie start-ups die op het congres demonstraties geven en de bezoekers de winnaar te kiezen. De winnaar van deze prijs krijgt niet alleen de erkenning van hun innovatieve idee, maar ook de mogelijkheid om in 2025 deel te nemen aan het startup-onderdeel van het Mobile World Congres in Barcelona, het 4YFN. Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door Ecosystem Services. Om de kosten te dekken, ontvangt de winnaar van ook een vergoeding van EUR 1.000 van Telecompaper.

Kansrijk Branchevreemd

Niet alle allianties tussen telecombedrijven en partijen uit andere sectoren leiden tot succes. Samenwerkingen met mediabedrijven, energieconcerns, verzekeringsmaatschappijen en hardwareleveranciers hebben niet altijd de verwachte resultaten opgeleverd. Desondanks blijft de telecomsector, dankzij zijn centrale rol, nieuwe pogingen ondernemen.

In dit deel onderzoeken we recente ontwikkelingen en identificeren we wat wel succesvol is of zou kunnen zijn. Waar de scheidslijn tussen traditionele telecommunicatie en andere industrieën vervagen, kunnen telecombedrijven een bredere visie op connectiviteit omarmen.

Visie op de huidige telecommarkt, de uitdagingen van grote spelers en welke nieuwe vormen van convergentie mogen we verwachten?

15:40

Mirko Mensink (oprichter van Surve)

Video bijdrage

16:15

Mattias Vanderoost (Vice President New Business and Ventures Telenet)

Hoe vanzelfsprekend is het dat de telecomoperator de partij blijft waar de consument zijn connectiviteit koopt? Jan Piet schetst tijdens een interactieve sessie wat de toekomst brengt, waarbij de zaal actief participeert.

Panel discussie - Telecom en duurzaamheid

15:40

Jeroen Kleinjan (MD ING) & Joep Stassen (Gespreksleider)

Gerlas van den Hoven (CEO Genexis)

Brechtje Spoorenberg (Manager MVO KPN)

De paneldiscussie is gericht op het bespreken van de manieren waarop de telecomsector zichzelf opnieuw kan uitvinden om duurzamer te worden. Daarnaast zal ook worden besproken hoe de telecomsector andere sectoren kan helpen bij de transitie naar duurzaamheid door middel van het aanbieden van duurzame oplossingen en technologieën.

Afsluiting

16:40

Joep Stassen

Je kent De Speld uiteraard van messcherpe analyses en betrouwbaar nieuws. Met De Speld LIVE komt een ontregelende sensatie naar ’t Spant. We ontvangen berichten uit de buitenwereld, presenteren de nieuwste onderzoeksresultaten en doen iets met kwark. De Speld LIVE is speciaal voor Telecom Insights one-size-fits-all gemaakt.

Borrel

16:40 – 18:00 UUR

Tickets

Prijzen voor Telecom Insights 2025 zijn nog niet bekend, maar u kunt uiteraard altijd een mail sturen om alvast kaarten te kopen. Voor de overheid & studenten hanteren we ieder geval een speciaal tarief van EUR 200.

Overheid
EUR 200

Altijd

Early Bird
EUR 200

t/m 15 Maart 2024

Regular
EUR 300

t/m 31 Mei 2024

Late Bird
EUR 400

 vanaf 1 Juni 2024

Online Only
EUR 195

 t/m 24 Maart

Late Bird
EUR 495

25 Mei 2022

Need-to-know informatie, Netwerken en veel meer...

Kenmerkend voor de congressen van Telecompaper zijn de uitgebreide netwerkmogelijkheden.

Partners & sponsors 2025

Heeft u interesse om sponsor te worden van Telecom Insights 2025? Dan horen wij dat graag! Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar service@telecompaper.com.

Partners

Sponsors

Mediapartners

Locatie

Spant! Bussum is een congrescentrum in Bussum. Het gebouw bevindt zich aan de Doctor Abraham Kuyperlaan 3 in Bussum, Spant! beschikt over een ruime parkeergelegenheid in directe omgeving van het gebouw. (400 plaatsen)

Spant Bussum
Abraham Kuyperlaan 3 / 1402 SB  Bussum / +31 35-6933254

Parkeren
U kunt gratis parkeren in de directe omgeving van het gebouw (400 plaatsen). Oplaadpunten voor de elektrische auto aan de voorkant van het pand.

OV
Spant! is gelegen nabij het treinstation Bussum Zuid. Vanaf dit station is het 15 minuten lopen naar Spant!.  Volg vanaf het station de rode tegels naar Spant! Bus 107 of 320 hebben haltes in de nabijheid van het gebouw.

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft.
Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.