WEBINARS
FTTH MARKT
ONTWIKKELINGEN

De Nederlandse FTTH-sector groeit de laatste jaren in hoog tempo, waarbij 2023 een record aantal nieuwe aansluitingen telde.
Tijdens deze interactieve webinars duiken we diep in de FTTH-markt met behulp van onze eigen data, insights en analyses. 

Snel naar

Inhoud

  • De grote spelers als KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber, Glaspoort en Open Dutch Fiber zijn in een groot aantal gemeenten aan het uitrollen. Daarachter een groot aantal regionale en lokale partijen, in totaal zijn er meer dan vijfentwintig FTTH-netwerkeigenaren in Nederland actief.
  • Nederland verglaast, zowel tot aan de straatkast als tot in huis. Landelijk is een groot aantal spelers actief, maar deze markt kenmerkt zich juist ook door de vele kleine spelers. Hoe ziet het landschap eruit, welke partijen zijn actief? Wat is de dynamiek tussen deze partijen, waar zit de concurrentie, waar de samenwerking?
  • Hoe groot is het probleem van netwerkduplicatie? Ís het wel een probleem?
  • In welk krachtenveld bevindt de FTTH-markt zich? Wie zijn de concurrenten, wat is mogelijke substitutie en hoe zit het met regulering?
  • De markt krijgt steeds meer spelers. Hoe zit het met de consolidatie die in 2020 op gang leek te komen?

INSCHRIJVEN

Gedurende een jaar organiseren we minimaal 2 webinars om de ontwikkelingen in de FTTH markt te schetsen. Hieronder vind je de beschikbare webinars met een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen, datum, tijdstip, taal en welke sprekers de webinar verzorgen. 

DIVERSE DATA

FTTH Markt update

Inhoud

Met een recordaantal homes passed maakte 2023 de verwachtingen meer dan waar. De grote spelers deden er allemaal nog een schepje bovenop en de zogenaamde land grab zorgde ervoor dat zo’n 90 procent van de Nederlandse huishoudens nu een glasvezellijn op zijn minst in de straat heeft liggen.

Toch kwam de fascinatie voor high speed uitrollen aan het eind van het jaar tot een eind. Het te verdelen land is min of meer op. Maar dat betekent niet dat de partijen nu achterover kunnen leunen.

  • Er zijn nog tientallen tot honderden projecten die nog uitgerold moeten worden
  • Er is achterstallig onderhoud in de vorm van homes connected
  • De stop is niet absoluut, huizen kunnen ook twee aansluitingen krijgen
  • VodafoneZiggo ziet ruimte
  • Witte plekken in het netwerk kunnen gevuld worden door middel van acquisities


Analist Erik Compter bespreekt bovenstaande punten en gaat in op de individuele spelers. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen tijdens dit interactieve webinar!

Sprekers

Erik Compter

Erik Compter doet onderzoek naar de Nederlandse FTTH en breedband markt, en rapporteert hierover op maandelijkse en jaarlijkse basis. Erik volgt de sector nauwgezet en publiceert regelmatig diverse achtergrondartikelen. Naast nieuws en onderzoek is Erik ook zeer actief voor de Telecompaper evenementen.

EDO Kweldam

Edo Kweldam werkt sinds 1993 bij Centrale Antenne Inrichting (CAI) Harderwijk, vanaf januari 2006 als directeur. Onder zijn leiding werd het netwerk verglaasd.
Daarnaast is Edo ook secretaris bij NLConnect en voorzitter van SCTE Benelux Committee.

Tim Poulus

Tim Poulus is sinds november 2008 analist bij Telecompaper. Het doen van financiële analyses van de kwartaalcijfers is zijn primaire focus. Andere specifieke expertise gebieden van Tim zijn ontwikkelingen in next-generation netwerken en OTT video diensten. Bij grote gebeurtenissen in de media- en telecomsector acteert Tim als woordvoerder voor Telecompaper op radio en TV. Tim volgt de TMT markt als sinds 1999.

10 OKTOBER 2024

28 maart 2024

TERUGLUISTEREN

Het is mogelijk vorige edities terug te luisteren. Voor alle edities geldt dat je je moet registeren. Bij de opties KOOP TICKET / BUY TICKET zijn er kosten verbonden aan het terugluisteren. Bij LUISTEREN is het terugluisteren gratis. 

FTTH Update 2023-H2

21/09/2023 – Analyse over de dynamische FTTH-markt in Nederland. Gastspreker Edo Kweldam (CAI Harderwijk). Thema: overbuilden en overkopen.

FTTH Update 2023-H1

06/04/2023 – Analyse over de dynamische FTTH-markt in Nederland met een update van de cijfers van 2022 en de verwachtingen voor 2023

FTTH Update 2022-H2

17/10/2022 – Analyse over de dynamische FTTH-markt in Nederland meet een update van de cijfers van 2022Q2

FTTH Update 2022-H1

14/04/2022 – Analyse over de dynamische FTTH-markt in Nederland, inclusief presentatie van  Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort.

FTTH Update 2021-H2

07/10/2021 – Eerder dit jaar stonden we stil bij het recordjaar 2020. Sindsdien is de markt nog eens wat verder opgeschud.

FTTH Update 2021-H1

07/04/2021 – Analysis on FTTH developments in the Dutch Market

FTTH Update 2020

26/05/2020 – Update over de FTTH Markt ontwikkelingen

FTTH Update 2019

11/07/2019 – NLD FTTH Markt is een uitdaging. Een update.

Research

Ben je op zoek naar meer informatie over de FTTH Sector? Dan kunnen we je uiteraard van dienst zijn. Ieder jaar publiceren we ons FTTH Nederland Report. Daarnaast leveren we wekelijkse updates en maandelijkse rapportages over de FTTH ontwikkelingen in Nederland. Onze FTTH database bevat alle lokale en regionale FTTH projecten in Nederland op een gedetailleerde schaal.

Laatste update: 17 maart 2021

Het rapport FTTH in Nederland 2021 beschrijft de huidige stand van zaken op de Nederlandse fiber to the home-markt en geeft cijfers over marktindicatoren, analyseert ontwikkelingen bij belangrijke marktspelers en gaat in op de marktvraagstukken die de periode hebben gekenmerkt en de weg bereiden voor toekomstige ontwikkelingen. Het bevat ook onze verwachtingen voor de periode 2021-2025. 

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.