WEBINARS
FTTH MARKT
ONTWIKKELINGEN

De Nederlandse FTTH-sector groeit de laatste jaren in hoog tempo, waarbij 2020 een record aantal nieuwe aansluitingen telde. Tijdens deze interactieve webinars duiken we diep in de FTTH-markt met behulp van onze eigen data, insights en analyses. Bovendien nodigen we steeds wisselende experts uit de sector uit.

Snel naar

Inhoud

  • De grote spelers als KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest/T-Mobile zijn in een groot aantal gemeenten aan het uitrollen. Daarachter een groot aantal regionale en lokale partijen, in totaal zijn er meer dan dertig FTTH-netwerkeigenaren in Nederland actief.
  • Nederland verglaast, zowel tot aan de straatkast als tot in huis. Landelijk is een groot aantal spelers actief, maar deze markt kenmerkt zich juist ook door de vele kleine spelers. Hoe ziet het landschap eruit, welke partijen zijn actief? Wat is de dynamiek tussen deze partijen, waar zit de concurrentie, waar de samenwerking?
  • Dé glasvezelklant – Wat zijn de kenmerken van glasvezelklanten? Laten ze DSL of juist kabel achter zich, kiezen ze allemaal voor de snelste en duurste pakketten en welke doelgroep zit vooral op glasvezel?
  • Het tempo op de Nederlandse FTTH-markt wordt voor een groot deel bepaald door KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest Capital/T-Mobile.
  • In welk krachtenveld bevindt de FTTH-markt zich? Wie zijn de concurrenten, wat is mogelijke substitutie en hoe zit het met regulering? We gaan specifiek in op de consolidatieslag, die in 2020 op gang is gekomen.

INSCHRIJVEN

Gedurende een jaar organiseren we minimaal 2 webinars om de ontwikkelingen in de FTTH markt te schetsen. Hieronder vind je de beschikbare webinars met een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen, datum, tijdstip, taal en welke sprekers de webinar verzorgen. 

ON-DEMAND

FTTH Markt update 2021-H2

Inhoud

Never a dull moment in de Nederlandse FTTH-sector.

Eerder dit jaar stonden we stil bij het recordjaar 2020. Sindsdien is de markt nog eens wat vaker opgeschud en koersen we af op een volledig verglaasd Nederland. De voortdurende concurrentie zorgt voor een opeenstapeling van ambitieuze vooruitzichten. Tijd om eens te kijken waar alle plannen toe leiden.

  • Plannen hoofdrolspelers en nieuwkomers
  • Stand van zaken in feiten en cijfers
  • Een blik vooruit: eind 2021 en verder
  • Hete hangijzers


Om alles in het juiste perspectief te zien, duidt Telecompaper deze markt voortdurend. In de FTTH webinar kijken we naar de ontwikkelingen en de toekomstscenario’s van de Nederlandse FTTH-sector.

Je kunt vooraf via mail en tijdens het webinar via het platform jouw vragen stellen. Mail ze en we proberen ze in het verhaal in te passen. Kan je niet live meeluisteren? Het webinar is nadien ook on demand te beluisteren.

Sprekers

Erik Compter

Erik Compter doet onderzoek naar de Nederlandse FTTH en breedband markt, en rapporteert hierover op maandelijkse en jaarlijkse basis. Er volgt de sector nauwgezet en publiceert regelmatig diverse achtergrond artikelen. Naast nieuws en onderzoek is Erik ook zeer actief voor de Telecompaper evenementen.

Tim Poulus

Tim Poulus is sinds november 2008 analist bij Telecompaper. Het doen van financiële analyses van de kwartaalcijfers is zijn primaire focus. Andere specifieke expertise gebieden van Tim zijn ontwikkelingen in next-generation netwerken en OTT video diensten. Bij grote gebeurtenissen in de media- en telecomsector acteert Tim als woordvoerder voor Telecompaper op radio en TV,. Tim volgt de TMT markt als sinds 1999.

Inschrijven

TERUGLUISTEREN

Het is mogelijk vorige edities terug te luisteren. Voor alle edities geldt dat je je moet registeren. Bij de opties KOOP TICKET / BUY TICKET zijn er kosten verbonden aan het terugluisteren. Bij LUISTEREN is het terugluisteren gratis. 

FTTH Update 2021-H2

07/10/2021 – Eerder dit jaar stonden we stil bij het recordjaar 2020. Sindsdien is de markt nog eens wat verder opgeschud en koersen we af op een volledig verglaasd Nederland. Tijd om eens te kijken waar alle plannen toe leiden. 1/ Plannen hoofdrolspelers en nieuwkomers 2/ Stand van zaken in feiten en cijfers 3/ Een blik vooruit: eind 2021 en verder 4/ Hete hangijzers.

FTTH Update 2021-H1

07/04/2021 – Analysis on FTTH developments in the Dutch Market

FTTH Update 2020

26/05/2020 – Update over de FTTH Markt ontwikkelingen

FTTH Update 2019

11/07/2019 – NLD FTTH Markt is een uitdaging. Een update.

Research

Ben je op zoek naar meer informatie over de FTTH Sector? Dan kunnen we je uiteraard op helpen. Ieder jaar publiceren we ons FTTH Nederland Report. Daarnaast leveren we wekelijkse updates en maandelijkse rapportages over de FTTH ontwikkelingen in Nederland. Onze FTTH database bevat alle lokale en regionale FTTH projecten in Nederland op een gedetailleerde schaal.

Laatste update: 17 maart 2021

Het rapport FTTH in Nederland 2021 beschrijft de huidige stand van zaken op de Nederlandse fiber to the home-markt en geeft cijfers over marktindicatoren, analyseert ontwikkelingen bij belangrijke marktspelers en gaat in op de marktvraagstukken die de periode hebben gekenmerkt en de weg bereiden voor toekomstige ontwikkelingen. Het bevat ook onze verwachtingen voor de periode 2021-2025. 

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.