WEBINARS
ONTWIKKELINGEN
MOBIELE MARKT

De Nederlandse mobiele sector is druk bezig met de uitrol van 5G. Het is nog wachten op de veiling in 2022 voor de resterende frequenties. De concurrentie is groot met 3 MNOs en 30+ MVNO. Beluister onze webinars om te begrijpen waar we staan, en wie de winnaars zijn. 

Snel naar

Inhoud

  • De grote spelers als KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest/T-Mobile zijn in een groot aantal gemeenten aan het uitrollen. Daarachter een groot aantal regionale en lokale partijen, in totaal zijn er meer dan dertig FTTH-netwerkeigenaren in Nederland actief.
  • Nederland verglaast, zowel tot aan de straatkast als tot in huis. Landelijk is een groot aantal spelers actief, maar deze markt kenmerkt zich juist ook door de vele kleine spelers. Hoe ziet het landschap eruit, welke partijen zijn actief? Wat is de dynamiek tussen deze partijen, waar zit de concurrentie, waar de samenwerking?
  • Dé glasvezelklant – Wat zijn de kenmerken van glasvezelklanten? Laten ze DSL of juist kabel achter zich, kiezen ze allemaal voor de snelste en duurste pakketten en welke doelgroep zit vooral op glasvezel?
  • Het tempo op de Nederlandse FTTH-markt wordt voor een groot deel bepaald door KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest Capital/T-Mobile.
  • In welk krachtenveld bevindt de FTTH-markt zich? Wie zijn de concurrenten, wat is mogelijke substitutie en hoe zit het met regulering? We gaan specifiek in op de consolidatieslag, die in 2020 op gang is gekomen.

INSCHRIJVEN

Gedurende een jaar organiseren we diverse webinars om de ontwikkelingen in de mobiele markt te schetsen. Hieronder vind je de beschikbare webinars met een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen, datum, tijdstip, taal en welke sprekers het webinar verzorgen. Je kunt vooraf via mail en tijdens het webinar via het platform jouw vragen stellen. Mail ze en we proberen ze in het verhaal in te passen. Kan je niet live meeluisteren? Het webinar is nadien ook ondemand te beluisteren.

TBD

Mobiele markt 2021-H2

Inhoud

Informatie volgt.

Inschrijven

TERUGLUISTEREN

Het is mogelijk vorige edities terug te luisteren. Voor alle edities geldt dat je je moet registeren. Bij de opties KOOP TICKET / BUY TICKET zijn er kosten verbonden aan het terugluisteren. Bij LUISTEREN is het terugluisteren gratis. 

5G Update 2021-H1

23/06/2021 – We kijken terug en vooruit na 1 jaar 5G. Wat kunnen we verwachten?

Multiband veiling 2020

27/07/2020 – Terugblik op Multibandveiling 2020 en vooruitblik wat de markt gaan doen.

Feiten rondom 5G

23/04/2020 – Wat is 5G, wat zijn de specs, en is het zoveel anders dan 4G? Alles over 5G.

5G Stand van zaken

19/03/2020 – Hoe staat het met de 5G veiling? En wat gebeurt er in het buitenland?

5G Stand van zaken

10/10/2019 – Wat is status met betrekking tot de frequentieveiling? Wat kunnen we met 5G?

Uitdagingen 5G

18/04/2019 – De veiling staat op de rol. Wat zijn de uitdagingen met 5G in Nederland?

Mobiele Challengers

21/02/2019 – Sterke concurrentie in de Mobiele Market. Hoe ziet het speelveld er uit?

Research

Telecompaper is een gerespecteerd, onafhankelijk onderzoeks- en nieuwsbedrijf dat zich richt op de wereldwijde telecommunicatie-industrie. Onze deskundige onderzoekers houden de telecommarkt voortdurend in de gaten om op de hoogte te blijven van de huidige trends en ontwikkelingen op de lange termijn. Met deze opgebouwde kennis zijn wij bij uitstek geschikt om u te voorzien van de informatie die u nodig heeft om betere beslissingen te nemen. Hieronder een selectie van de marktresearch die we doen over de mobiele markt in Nederland.

Laatste update: 9 september 2021

In deze rapporten wordt gekeken naar de NLD mobiele netwerkoperatoren en de MVNO-markt. Het geeft inzicht de inkomsten als het aantal abonnees, en vergelijkt de bevindingen met de resultaten in de voorgaande kwartalen en jaar. Het rapport geeft uitsplitsingen op verschillende niveaus: postpaid/prepaid, maar ook wholesale/retail. Inclusief 5-jaren prognose.

Laatste update: 9 juli 2021

Dit rapport kijkt naar MVNO’s en 2nd Brands in Nederland. Het heeft een operationele focus, met commentaar op abonneecijfers en inkomsten uit mobiele diensten, marktaandelen, marketinguitgaven en gerelateerde ontwikkelingen. De focus ligt op alle typen virtuele operators, maar ook op service providers en MVNE’s.

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.