Masterclass (Online)
FTTH

De Nederlandse FTTH-sector groeit de laatste jaren in hoog tempo, waarbij 2020 een record aantal nieuwe aansluitingen telde. We zijn het exacte aantal nog aan het vaststellen, maar dit ligt ruim boven de 500.000 (record was 2013 met 466.000).

De grote spelers als KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest/T-Mobile zijn in een groot aantal gemeenten aan het uitrollen. Daarachter een groot aantal regionale en lokale partijen, in totaal zijn er meer dan dertig FTTH-netwerkeigenaren in Nederland actief.

Tijdens deze interactieve Masterclass duiken we diep in de FTTH-markt met behulp van onze eigen data, insights en analyses. Bovendien nodigen we steeds wisselende experts uit de sector uit: 

Op 27 januari: Michael Griffioen, Sr Manager Fiber-to-the-Home bij T-Mobile Nederland.

Wat levert het op?

In één dagdeel een beknopt, maar volledig overzicht van de markt. Data en insights die u helpen in uw werkzaamheden. Onafhankelijke blik op de huidige en toekomstige markt

Data driven

De inhoud van de sessie is gebaseerd op 20 jaar aan inzichten. Zo maken wij veelvuldig gebruik van de meest recente rapporten over de deel-markten en alle aanbieders en putten wij uit ons Consumer Insights Panel.

Geschikt voor

Kennis van de markt en termen is benodigd. Masterclass is geschikt voor: Professionals die werkzaam zijn bij FTTH toeleveranciers, netwerkeigenaren en ISP’s (In Nederland en België), Consultants en overheden.

Interactieve setting

Tijdens deze Masterclass is er veel ruimte voor vragen aan de experts. Ruime mogelijkheid om uw vragen te stellen of uw visie te toetsen, en te chatten met andere deelnemers

Onderwerpen

Huidige FTTH-markt 

Nederland verglaast, zowel tot aan de straatkast als tot in huis. Landelijk is een groot aantal spelers actief, maar deze markt kenmerkt zich juist ook door de vele kleine spelers. Hoe ziet het landschap eruit, welke partijen zijn actief? Wat is de dynamiek tussen deze partijen, waar zit de concurrentie, waar de samenwerking?

Dé glasvezelklant

Wat zijn de kenmerken van glasvezelklanten? Laten ze DSL of juist kabel achter zich, kiezen ze allemaal voor de snelste en duurste pakketten en welke doelgroep zit vooral op glasvezel? 

Business model 

Het tempo op de Nederlandse FTTH-markt wordt voor een groot deel bepaald door KPN NetwerkNL, Delta Fiber Netwerk, E-Fiber en Primevest Capital/T-Mobile. Michael Griffioen, Sr Manager Fiber-to-the-Home bij T-Mobile Nederland, duidt de strategie van deze combinatie. Primevest en T-Mobile werkten zich in twee jaar tot een beeldbepalende FTTH-speler in de grote steden.

Krachtenveld en consolidatieslag 

In welk krachtenveld bevindt de FTTH-markt zich? Wie zijn de concurrenten, wat is mogelijke substitutie en hoe zit het met regulering? We gaan specifiek in op de consolidatieslag, die in 2020 op gang is gekomen. 

Tickets

Hieronder kun je 1 of meer kaarten bestellen voor de Masterclass. Indien je met meer collega’s komt, dan word je gevraagd om iedereen individueel in te voeren. Dit kan eventueel later nog aangepast worden. Bij vragen neem dan contact op met ons (feedback@telecompaper.com)

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op

Sprekers

Tim Poulus

Tim Poulus is sinds november 2008 analist bij Telecompaper. Het doen van financiële analyses van de kwartaalcijfers is zijn primaire focus, met als resultaat een grote database met alle operationele en financiële data van tal van telecom, media en tech bedrijven. Andere specifieke expertise gebieden van Tim zijn ontwikkelingen in next-generation netwerken (glasvezel, LTE en WiFi) en OTT video diensten. Bij grote gebeurtenissen in de media- en telecomsector acteert Tim als woordvoerder voor Telecompaper op radio en TV, daarnaast verzorgt hij regelmatig webinars en masterclasses en geeft presentaties bij klanten. Tim volgt de TMT markt als sinds 1999.

Michael Griffioen, Sr Manager Fiber-to-the-Home bij T-Mobile Nederland

Erik Compter

Erik Compter has been working for Telecompaper since November 2000 and is involved in all parts of the company: news, research and events.  Erik conducts research on the Dutch FTTH and broadband market, which leads to monthly and annual reports on fiber developments and several background articles. Besides news and research Erik also is very active for the Telecompaper events. He is the main contact for all speakers and speaker requests. Erik holds a bachelor’s degree in Information Services and Management (IDM) from the Hogeschool Brabant in Tilburg. He is fluent in Dutch and English.

Waar en Hoe?

Online Masterclass

Deze Masterclass vindt online plaats, waardoor u deze overal (ter wereld) kunt volgen. Wij maken gebruik van BigMarker voor het streamen van onze Masterclasses, zie ook het onderdeel Verbinding hieronder. De presentatie is in hand-out vorm beschikbaar, er wordt naderhand geen opname verstuurd. Tijdens de Masterclass kunt u eenvoudig vragen stellen aan de Master, maar ook in gesprek gaan met de andere deelnemers.

Verbinding

Doe van tevoren een check of alles op technisch vlak werkt en gebruik onze test-video. Onder deze video vindt u tevens links naar de supportpagina’s van het BigMarker platform, mocht er toch iets niet goed werken. Wij adviseren om Chrome of Firefox te gebruiken. Internet Explorer wordt niet ondersteund, Safari of Edge wel en gebruik in ieder geval altijd de laatste versie. U kunt 30 minuten voorafgaande aan de Masterclass ‘plaatsnemen’ in de wachtruimte. 15 minuten voor we beginnen kunt u nog een laatste system check doen.