Masterclass (Online)
FTTH

8 oktober

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De komende jaren gaan zowel grote nationale partijen als kleine lokale initiatieven vol aan de slag met het uitrollen van FTTH in heel Nederland. Het grote aantal spelers op deze markt zal onherroepelijk leiden tot consolidatie, maar hoe gaat dat eruit zien? En wat doet de concurrentie op de kabel? Tijdens deze interactieve Masterclass duiken we diep in de FTTH markt met behulp van onze eigen data, insights en telkens een wisselende expert uit de sector zelf. 

Wat levert het op?

In één dagdeel een beknopt, maar volledig overzicht van de markt. Data en insights die u helpen in uw werkzaamheden. Onafhankelijke blik op de huidige en toekomstige markt

Data driven

De inhoud van de sessie is gebaseerd op 20 jaar aan inzichten. Zo maken wij veelvuldig gebruik van de meest recente rapporten over de deel-markten en alle aanbieders en putten wij uit ons Consumer Insights Panel.

Geschikt voor

Kennis van de markt en termen is benodigd. Masterclass is geschikt voor: Professionals die werkzaam zijn bij FTTH toeleveranciers, netwerkeigenaren en ISP’s (In Nederland en België), Consultants en overheden.

Interactieve setting

Tijdens deze Masterclass is er veel ruimte voor vragen aan de experts. Ruime mogelijkheid om uw vragen te stellen of uw visie te toetsen, en te netwerken met andere deelnemers

Onderwerpen

Huidige FTTH-markt en dé glasvezelklant 

Nederland verglaast, zowel tot aan de straatkast als tot in huis. Landelijk zijn een aantal grote spelers actief, maar deze markt kenmerkt zich juist ook door de vele kleine spelers. Hoe ziet het landschap eruit, welke partijen zijn actief? En wat zijn de kenmerken van glasvezelklanten? Betalen ze meer, laten ze DSL of kabel achter zich?

Business model 

Actief worden op de FTTH markt kan door middel van een (kostbaar) eigen netwerk, of door wholesale in te kopen op het netwerk van een ander. Hoe zit het in beide gevallen met capex, opex, tarieven en rente? Wat speelt er op het gebied van vraagbundeling en regulering?

Consolidatieslag en concurrentie

Het aantal FTTH-partijen neemt in rap tempo toe, dit leidt onherroepelijk tot een consolidatieslag, maar wanneer wordt deze verwacht en hoe gaat die verlopen? En wat wordt de reactie van de kabelaars op de grote uitrol? Daarnaast kijken we ook naar het buitenland, want wat kunnen we leren van hun cases?

Sprekers

Tim Poulus

Tim Poulus is sinds november 2008 analist bij Telecompaper. Het doen van financiële analyses van de kwartaalcijfers is zijn primaire focus, met als resultaat een grote database met alle operationele en financiële data van tal van telecom, media en tech bedrijven. Andere specifieke expertise gebieden van Tim zijn ontwikkelingen in next-generation netwerken (glasvezel, LTE en WiFi) en OTT video diensten. Bij grote gebeurtenissen in de media- en telecomsector acteert Tim als woordvoerder voor Telecompaper op radio en TV, daarnaast verzorgt hij regelmatig webinars en masterclasses en geeft presentaties bij klanten. Tim volgt de TMT markt als sinds 1999.

Gerard Overmars (CCO E-fiber)

Gerard Overmars is sinds 1995 actief in de telecomsector, altijd in een managementfunctie. In het begin van zijn telecomcarrière was hij werkzaam bij onder andere KPN, Orange, Reggefiber en AOL. Later werd hij directeur van Vodafone Thuis, waar hij na de verplichte verkoop mee verhuisde naar T-Mobile. Sinds 2018 zit Gerard volledig in de FTTP-sector en is hij CCO bij E-fiber. De vaste markt in het algemeen en de glasvezelsector in het bijzonder kennen geen geheimen voor Gerard.

Erik Compter

Erik Compter has been working for Telecompaper since November 2000 and is involved in all parts of the company: news, research and events.  Erik conducts research on the Dutch FTTH and broadband market, which leads to monthly and annual reports on fiber developments and several background articles. Besides news and research Erik also is very active for the Telecompaper events. He is the main contact for all speakers and speaker requests. Erik holds a bachelor’s degree in Information Services and Management (IDM) from the Hogeschool Brabant in Tilburg. He is fluent in Dutch and English.

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op. 

Toegangskaarten

Hieronder kun je 1 of meer kaarten bestellen voor de Masterclass. Indien je met meer collega’s komt, dan word je gevraagd om iedereen individueel in te voeren. Dit kan eventueel later nog aangepast worden. Bij vragen neem dan contact op met ons (feedback@telecompaper.com)

Online Masterclass

Deze Masterclass vindt online plaats. Na registratie ontvangt u van ons aanvullende informatie over hoe je de online Masterclass gaat volgen. We werken bij Telecompaper met BigMarker voor onze online Masterclass. Je kunt 30 minuten voorafgaande aan de Masterclass als ‘plaatsnemen’ in de wachtruimte. 15 minuten voor we beginnen kun je nog een laatste system check doen.

Controleer je verbinding

Doe van tevoren een check of alles op technisch vlak werkt en gebruik onze test-video. Onder deze video vind je tevens links naar de supportpagina’s van het BigMarker platform, mocht er toch iets niet goed werken. Gebruik in ieder geval de laatste versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge. Internet Explorer wordt niet ondersteund. Wij adviseren om Chrome of Firefox te gebruiken.