WEBINAR
VOORUITBLIK
2024

In een uniek online evenement blikken we op 13 december vooruit. In 60 minuten geven Tim Poulus en Ed Achterberg duiding aan wat er in 2024 gaat gebeuren. Vooruitblik 2024 is een must-see, interactief en met een ruime greep uit de Telecompaper data. We nodigen je uit om deel te nemen aan deze interactieve vooruitblik en je vragen te stellen.

Fixed

  • De ’technology change’ van koper en coax naar glasvezel heeft gezorgd voor een groot aantal nieuwkomers. Op verschillende fronten levert dat problemen op, zoals dalende netwerkbezetting, teruglopende klantaantallen en het verdubbelen van netwerkinfrastructuren. Een ‘shake-out’ lijkt onvermijdelijk maar hoe zal deze gestalte krijgen?

Mobiel

  • Op de mobiele markt is de concurrentie sterk afgenomen, nu er nog maar drie operators over zijn en de grootste MVNO (Simpel) uit de markt gehaald is. Tegelijk kan de markt zich verheugen in een trendomkeer voor de opbrengst per klant (ARPU), die na vele jaren van daling de weg omhoog gevonden heeft. Kan de langverwachte veiling van 2023 zorgen voor nieuwkomers, aangetrokken door deze gunstige marktomstandigheden?

OTT / VIDEO

    • Vaste telefonie en traditionele televisie zijn gereduceerd tot apps in het steeds drukkere landschap van OTT-apps. Daarmee zijn de mogelijkheden toegenomen om breedband te bundelen met aanvullende diensten maar wat is de juiste strategie? Kan de operator volstaan met het doorverwijzen van de klant naar ‘het internet’, voor allerhande communicatie- en video-apps?
    • En wat doet de stevige concurrentie bij video streaming met de televisie omzet van operators, of rol van broadcasters? Of met de streaming aanbieders?

13 december 2023

TERUGLUISTEREN

Het is mogelijk vorige edities terug te luisteren. Voor alle edities geldt dat je je moet registeren. Bij de opties KOOP TICKET / BUY TICKET zijn er kosten verbonden aan het terugluisteren. Bij LUISTEREN is het terugluisteren gratis. 

Vooruitblik 2023

15/12/2022 – Wat brengt 2023?

Meer informatie?

We helpen u uiteraard graag met vragen die u heeft. Als u het formulier invult nemen we snel contact met u op.